İLGİLİ GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ....

Uşak’ta Akar kavşağı olarak bilinen Ilıcak Subaşı mevkiindeki Şehit Yener Sunal’ın adını yaşatan yaya üst geçidi, bakımsızlık nedeniyle dökülmeye başladı. Şehit Yener Sunal Yaya Üst Geçidinde bulunan Uşak Belediyesi logosu ve diğer unsurların dağılmaya başladığı ve asansörlerin de kullanılamaz halde olduğu görülürken, buraya gerekli bakımın yapılması istendi.

Göynükören Köyü İlkokulu Müdürü Bayram Dağ, öğrencileri için 23 Nisan'da zeybek oynadı Göynükören Köyü İlkokulu Müdürü Bayram Dağ, öğrencileri için 23 Nisan'da zeybek oynadı

ANNESİNİN GÖZLERİ KÖR OLAN ŞEHİT YENER SUNAL’IN ADINI YAŞATIYOR

1993’te Şırnak’ta şehit düşen Yener Sunal’ın şehadet haberi, Uşak’ta ve Türkiye genelinde büyük üzüntüye neden oldu. Şehit Yener Sunal’ın şehadet haberinin ardından annesi Iraz Sunal, gelen acılı haberin ardından görme yetisini kaybetti. Şehit Yener Sunal’ın adını yaşatmak ve görme yetisini kaybeden annesi Iraz Sunal’ın da teselli bulması için, şehidin adına bir yaya üst geçidi yapıldı. 2008’de, Akar kavşağı olarak bilinen bölgedeki ölümlü kazaların ardından, 2009’da göreve gelen dönemin Belediye Başkanı Ali Erdoğan tarafından bölgeye bir yaya üst geçidi yapılmasıyla ilgili çalışma başlatıldı. İhale sürecinin ardından 2012’de yapımı tamamlanan yaya üst geçidine, şehit Yener Sunal’ın ismi verildi ve açılışı, dönemin Valisi Özdemir Çakacak, Milletvekili İsmail Güneş ve Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle yapıldı. O dönemde 350 bin TL’ye mal olan ve 2 tarafı asansörlü üst geçidin açılışına, şehit Yener Sunal’ın annesi Iraz Sunal ve babası Hasan Sunal da katıldı. Dönemin Belediye Başkanı Ali Erdoğan, “ İzmir  Ankara karayolu ilimizi iki yönden kestiği için tehlike arz ediyordu.  Yaptığımız çalışma uzun zamandır şikayetçi olan bölge halkını rahatlattı” ifadesiyle, üst geçidin bölge için gerekli olduğuna değindi.

ARADAN GEÇEN 11 YILDA ÜST GEÇİT BAKIMSIZLIKTAN ESKİMEYE BAŞLADI

Üst geçit bölgede yaya trafiğini daha güvenli hale getirirken, aradan 11 yıl geçti ve bu süreçte burada bakım çalışmalarının tam anlamıyla yapılmadığı gözlendi. Şehit Yener Sunal’ın adını taşıyan üst geçide bakım yapılması için gazetemize ulaşan bazı okurlarımız, buradaki durumu yerinde incelememizi istedi. Bunun üzerine burada kısa bir inceleme yaptık ve fotoğraflar çektik. Üst geçidin merdivenlerinin deforme olduğu, buradaki Uşak Belediyesi logosunun da dağılmaya başladı göze çarptı. Şu haliyle de vatandaşın işini gören üst geçidin asansörlerinin çalışmadığı ve buraya bakım gerektiği de dikkat çekti. Şehit Yener Sunal Üst Geçidi’ne bakım yapılmasını isteyen bölge sakinleri, “Uşak Belediyesi burasıyla ilgilensin. Yaya üst geçidinin geçiş kısmındaki malzemeler de deforme olmaya başladı. Bu haliyle de üst geçidimizi kullanıyoruz, fakat böylesine döküntü durumu yakıştıramıyoruz. Belediye yöneticilerinden bu konuda anlayış bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim