USAKPORT.COM///

Uşak Alper Günbayram Ortaokulu ve Lisesi’nin bulunduğu bölgeye inşa edilen yarı olimpik yüzme havuzunun yanına, spor kompleksi inşa ediliyor. Uşak Belediyesi’nin yaklaşık 5 ay önce inşaatına başladığı kapalı yüzme havuzu ve spor kompleksine, 1995’te Tunceli’de şehit düşen Mehmet Kara’nın ismi verildi. Spor kompleksinin temel atma törenine şehit Mehmet Kara’nın babası Fahrettin Kara ve annesi Nusret Kara da katıldı. Törende bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Burada yapılacak spor kompleksinin içerisinde, yapımına daha önce başlamış olduğumuz ve kısa süre içerisinde İnşallah kullanıma sunacağımız, ismini mahallemizin evladı Şehit Mehmet Kara’dan alan kapalı bir yüzme havuzumuz da olacak” dedi.

Uşak Belediyesi, bir süre önce inşaatına başladığı yarı olimpik yüzme havuzunun bulunduğu Esentepe’ye aynı zamanda farklı spor branşlarında hizmet verecek spor kompleksi inşaatını da başlattı. Alper Günbayram Lisesi’nin bulunduğu bölgeye yapılan yarı olimpik yüzme havuzu ve spor kompleksine, 1995’te terörle mücadele ederken, Tunceli’de şehit düşen Uşaklı er Mehmet Kara’nın ismi verildi. Spor kompleksinin temel atma törenine şehit Mehmet Kara’nın babası Fahrettin Kara ve annesi Nusret Kara da katıldı.  Söz konusu kompleksin toplam 5 bin 146 metrekare alanı kurulacağı ve 260 metrelik bir koşu parkurunun yanı sıra, kapalı halı saha, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis sahası, kafeterya, soyunma ve duş odaları gibi donatıları barındıracağı bilgisi verildi. Açılış konuşmasını yapan Atatürk Mahallesi Muhtarı Ayhan Saman, AK Partili Uşak Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yıldız’ın tüm dertlerine koştuğunu ve yardıma ihtiyacı olanlara destek verdiğini belirterek, “Bu kompleksin yapılmasında da büyük payı olduğunu düşünüyorum. Bu işe öncülük etti ve kendisi bizim her sıkıntımızda yanımızda oluyor. Gece ve gündüz demeden tüm telefonlarımızı açıyor, mahallemiz adına kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. Ayhan Saman’ın bu sözleri nedeniyle AK Partili Uşak Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yıldız’ın yüzünün kızardığı görüldü.

Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı

Törende bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, yeni yapılacak komplekse şehit Mehmet Kara’nın adının yaşatılacağını ifade etti. Çakın, “Bugün bir yatırımımızın daha temelini attık ve en kısa zaman içerisinde tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Burada yapılacak spor kompleksinin içerisinde, yapımına daha önce başlamış olduğumuz ve kısa süre içerisinde İnşallah kullanıma sunacağımız, ismini mahallemizin evladı Şehit Mehmet Kara’dan alan kapalı bir yüzme havuzumuz da olacak. Alper Günbayram gibi büyük bir ortaokul ve lisemizin hemen önünde yer alan, etraftaki pek çok okulumuzun öğrencilerine ve bölgedeki vatandaşlarımıza hitap edecek olan bu proje; mahallemize, şehrimize hayırlı olsun. Uşak Belediyesi olarak başlatmış olduğumuz yatırım hamlelerini İnşallah bundan sonraki günlerde de yeni temel atmalarla ve akabindeki açılışlarla devam ettireceğimizi vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum” dedi.  Uşak Milletvekili Mehmet Altay ve AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul da, birer konuşma yaparak, mahalleye yapılan yatırımın önemli olduğunu kaydetti. Öte yandan konuşmaların ardından, Şehit Mehmet Kara’nın anne ve babası ile mahalledeki çocuklar da temel atımı için butona bastılar. Törenin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

ŞEHİT ER MEHMET KARA KİMDİR?

Şehit er Mehmet Kara, 8 Ocak 1974’te Uşak’ta dünyaya geldi. Nusret ve Fahrettin çiftinin ilk çocuğu olan Mehmet Kara, 11 Haziran 1995’te, PKK’ya yönelik operasyon sırasında şehit düştü.  11 Haziran 1995’teki operasyonda, Tunceli Merkez Ahpanoz Vadisi ve Kutu Dere Bölgesinde icra edilen iç güvenlik harekatı yapılmış ve çatışma çıkmıştı. Çatışmada, Mehmet Kara ve 18 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşmüştü. Çatışmadan sağ kurtulan ve bulunan tek asker vardı ve o asker de Aydınlık Gazetesi’nden Koray Gürbüz’ün naklettiğine göre Uşaklı’ydı. 

Editör: TE Bilişim