Uşak Belediyesi, kentteki son yapılan çalışmalar sonucunda, yeşil alan miktarının 2 milyon 299 bin 816 metrekareye çıktığını duyurdu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, kişi başına düşen yeşil alan miktarının 10.12 metrekareye çıkarıldığını ifade edildi. Uşak Belediyesi ekiplerinin 2019’dan günümüze kadar yaptığı çalışmalarla ilgili rakamlar paylaşıldı. Buna göre 2019 tarihinden itibaren kentte 37 yeni park açıldığı ve toplamda 254 parkın bulunduğu belirtildi. Kentte son olarak Yeşil Karaağaç ve Bölme’de yapılan mesire alanlarıyla ilgili bilgiler verildi. 60 kamelya konan Yeşil Karaağaç’ın gölet de dahil olmak üzere toplam 450 bin metrekarelik bir alana kurulduğu ifade edildi.

Ulubey Kanyonlarına yapılan ahşap yürüyüş yolu bayramda yoğun ilgi gördü Ulubey Kanyonlarına yapılan ahşap yürüyüş yolu bayramda yoğun ilgi gördü

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Karaağaç Mesire alanında  balık tutulabileceğini belirterek, “Uşak Belediyesi olarak biliyoruz ki sadece insan şehre şekil vermez; şehirler de insanın ruhunu şekillendirir. Bu düşünceyle, güzel ve mutlu bir şehir inşa etmek için yeşilin ve doğanın yaşama dahil edilmesi büyük bir önem taşır. Bizler de inanıyoruz ki şimdiden çehresi değişen, artık ailelerimizin güvenle ziyaret edebildiği Yeşil Karaağaç, tüm işler tamamlandığında çok daha kapsamlı ve farklı bir konsept barındıracak” dedi. Gölet de dahil toplamda 450 bin metrekarelik alanı içeren geniş kapsamlı projede at çiftliği, trekking parkuru, kamp ve karavan alanları gibi donatıların da bulunmasını hedeflediklerini kaydeden Çakın, Yeşil Karaağaç’taki kır lokantasının yapımının sürdüğünü ifade etti. Bölme mesire alanı hakkında da konuşan Başkan Çakın, “Bir cirit sahasına da ev sahipliği yapan 35 bin metrekarelik Bölme Piknik Alanı, 44 adet kamelya ve barbekü, çocuk oyun parkı, 450 metre uzunluğunda yürüyüş parkuru, hamak, salıncak, mescit, havuz ve diğer olanaklarıyla halkımızın sosyalleşebildiği bir merkez oldu” dedi.


            100. Yıl Parkının da 11 bin 750 metrekare olduğunu ifade eden Çakın, “Şehrimizin ve ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunun anısını yarınlara taşıyacak olan parkımız bizler için sadece bir yeşil alan değil. Ecdadımızın mücadelesini daima hatırlatacak bir park olması açısından yeşilin kıymeti tarihin değeriyle buluşuyor, bu da parkın anlamını çok daha farklı bir boyuta taşıyor. Yine 100. Yıl Parkı’mız büyük bir alana hitap ediyor. Bir yandan kentsel dönüşüm bölgesinde oturan vatandaşlarımızın yoğun rağbet gösterdiği parkımız, Sarayaltı ve Durak Mahallesi’ndeki birçok vatandaşımız tarafından da ilgi görüyor. Bizler istiyoruz ki Uşaklı hemşerilerimiz daha keyifli, daha güzel parklarda, yeşil alanlarda vakit geçirebilsin. Ailelerimiz günün yorgunluğunu atarken, çocuklarımız da eğlensin; Uşak’ta yeşil alan olmayan bölgemiz kalmasın
. Uşak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz eliyle toplamda 81 adet mevcut parkta yenileme çalışması yaptık. Mevcut yeşil alan miktarına 442 bin 611 metrekare ekledik ve toplam rakamı 1 milyon 857 bin 155 metrekareden 2 milyon 299 bin 816 metrekareye çıkarttık” diye konuştu.



Öte yandan açıklamada, Uşak Belediyesi bünyesinde bulunan serada ziraat mühendislerinin kontrolünde yetiştirilen mevsimlik çiçeklerin yeşil alanlara dikildiği belirtildi. Uşak Belediyesi’nin kentte sağlıklı yaşam adına sadece son bir yılda 6 farklı noktada 3 kilometre uzunluğunda tartan pist (koşu yolu) oluşturduğu bildirildi. Uşak Belediyesi, Atapark, Çoban Çeşme ve Alparslan Parkı içinde yürüyüş yollarını hizmete soktu. Daha uygun maliyet için uygulamaları kendi ekipleriyle yapan Uşak Belediyesi yerinde dökme tartan pistte %70, kauçuk karo zemin kaplamasında ise %40 tasarruf sağladı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Çocuk Kent, Gençlik Parkı, Esentepe Spor Kompleksi projelerinin temelini attıklarını ve ağaçların sadece park ve bahçelerde değil meydanlarda da dikilmeye devam edeceğinin altını çizdi; yeni müjdelerin de geleceğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim