Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentte yaz döneminde sinek ve sivrisinek popülasyonunu azaltmak için çalışma yapıyor. Kentteki sulak bölgeler ve otlak alanlarda larvasit uygulaması gerçekleştiren Uşak Belediyesi ekipleri, söz konusu çalışmanın yapılmasıyla, şu anda kuluçkada olan sinek ve sivrisineklerin oluşumuna engel oluyor. Yaz dönemlerinde sıtma ve benzeri mikropları taşıyan sivrisinekler, yoğun olarak sulak alanlar, göletler ve otlaklarda ürüyorlar. Bu kapsamda Uşak Belediyesine bağlı ekipler, Dokuzsele deresinin geçtiği bölgelerde de yoğun bir şekilde larvasit uygulaması yaptı.

Ulubey Kanyonlarına yapılan ahşap yürüyüş yolu bayramda yoğun ilgi gördü Ulubey Kanyonlarına yapılan ahşap yürüyüş yolu bayramda yoğun ilgi gördü

Çokkozlar, eski garaj, yeni Uşak Belediye binası ve Özdilek AVM’nin bulunduğu bölgelerden geçen ve Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine kadar uzanan bölgede de yoğun bir şekilde ilaçlama gerçekleşti. Vatandaşlar, aynı zamanda Desan sitesinin bulunduğu Ilıcaksubaşı mevkinde de benzer uygulamanın yapılmasını talep etti. Konuyla ilgili kısa bir bilgi veren yetkililer, “Uygulama ilimizdeki sinek ve sivrisinek popülasyonun bulunduğu bütün bölgelerde yapılacak. Sineklerin ve sivrisineklerin yaşam döngüleri genellikle yaz aylarına doğru başlıyor. Bu nedenle şu anda larvalar halinde olan sineklerin önüne geçmemiz lazım. Aksi halde yaz döneminde çok ciddi sıkıntılar oluşur. Bu bağlamda çalışmalarımız sürecek ve ilimizdeki tüm sıkıntılı bölgelerde gerekli işlem yapılacak” dedi.

2009’UN YAZINDA SORUNLAR YAŞANMIŞTI

Uşak’ta 2009 döneminde sinek ve karasineklere dair ilaçlama çalışması vaktinde yapılmadığı için ciddi sorunlar yaşanmıştı. 2009’da seçimlerin Şubat ve Mart döneminde yoğunlaşması nedeniyle ilaçlamayla ilgili çalışmalar sekteye uğramış ve o dönemde göreve gelen belediye de ilaçlama konusunda geç kalmıştı. Bozkurt Mahallesinde yoğun bir şekilde sivrisinek, kara sinek ve dönemin korkulu rüyası olan keneler de yoğun bir şekilde üremişti. Mahalle sakinleri, yaşanan sorunları gazetecilere iletmiş ve bu konu gazetelerde haber olmuştu.

-

Editör: TE Bilişim