Ekonomist Atilla Yeşilada, 2024 yılında dolar / TL ve borsa için tahminleri açıkladı. Dolar / TL kurunun çok ileri noktalara gitmeyeceğini öngören Atilla Yeşilada’nın verdiği bilgiler, mali disipline bağlı kalınmasını ortaya koyuyor. Mali disiplinden çıkılmaması durumunda, ekonomide 2024’te belli bir yavaşlamanın olacağı, fakat yıl sonuna doğru normalleşmenin başlayacağı anlaşıldı. Atilla Yeşilada, dolar/TL için 2024 tahminini şöyle açıkladı:

“TCMB kullanılabilir rezervi 140 milyar dolar civarına yükseldi. Türk Lirasına değer kazandırma politikasından sapılması imkansız. Dolar yıl sonunda 39 lira civarında kalır ve 40 liraya varmaz. Bana bant tahmini ver derseniz 37 ila 39 TL arasında kalır.”

2024 yılında borsa ne olur?

Uşak Belediyesi yönetimi, 200 kadını mağdur etti Uşak Belediyesi yönetimi, 200 kadını mağdur etti

Yeşilada, borsa için de şu öngörüde bulundu:

“Gelelim borsaya; yerel seçimlere kadar yabancı gelmez. Sıkı para politikasından taviz verilmemesi durumunda, borsaya acayip para akar. Ben borsanın dolar bazında yüzde 30 civarında bir prim yapmasını abartılı görmüyorum. Yüzde 35 dolar, TL karşısında değer kazanıyor. Borsa için 13500 gibi bir hedef koyuyorum”

Editör: Ali ARASLI