Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı: Çaresi yok kaçamayacaksınız! Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı: Çaresi yok kaçamayacaksınız!
 Banaz Çamsu Köyünden 50 yıl önce ayrılarak İzmir’e yerleşen Halime ve Ali Kaya çifti, 50 yıllık birikimleriyle Banaz ilçesine okul yaptıracaklar.
Uşak Valiliğinde anlamlı bir tören vardı. Kendileri ilkokul mezunu olan Halime ve Ali Kaya çifti, 50 yıldır İzmir’de biriktirdikleri alın teri ve el emeği paraları ile Banaz ilçesine okul yaptırmak için protokol imzaladı. Banaz’ın Çamsu (Çeçe) Köyünden 1963 yılında çıkarak İzmir’de çalışmaya başlayan Ali Kaya (66) burada matbaacılık, daha sonra marketçilik yapmaya başladı. İş hayatında ise en büyük yardımcısı ise eşi Halime Kaya (65) oldu. İzmir de iki oğlunu da okutan Kaya çiftinin bir oğlu kaptan pilot, diğer oğlu da Gebze Dilovası Belediyesinde Fen İşleri Amiri olarak çalışmaya başlar. Ali ve Halime çifti, 50 yıl boyunca biriktirdikleri 730 bin TL ile Uşak’ta bir okul yaptırmaya kara verirler. Uşak Valilik Salonu’nda yapılan protokol imza töreninde konuşan Ali Kaya, “Eşimle ben ilkokul mezunuyuz. Çocuklarımızı okuttuktan sonra eşim Halime Hanım, bana memleketimizde bir okul yaptırmayı önerdi. Cami, ibadethane gibi yapıların çok olduğunu düşünerek, okul yaptırmak için Uşak Valiliğine başvurduk. Banaz ilçesi Dilek Mahallesi 161 ada 142 nolu parselde bulunan Banaz Sosyal yardımlaşma Vakfı’na ait 4 bin 974 metrelik alana bir 8 derslik temel eğitim yapmamız teklif edildi. Biz de kabul ettik. Okula adımızın verilmesini çocuklarımız istedi. Onlar da ileride burada eğitime ya tırım yapmayı düşünüyorlar” dedi.Uşak Valisi Seddar Yavuz’da yıllardır İzmir de edindikleri birikim ile memleketlerinde okul yaptırmaya karar vermesini övdü, Yavuz, “Bu davranışları için Kaya çiftini gözlerinden öpmek gerekir. Aynı zamanda örnek alınacak bir davranıştır. Banaz ilçesinde geçenlerde bir seramik fabrikası 8 derslikli okul yaptırmaya karar vermişti.
Aynı fabrika, şimdi 8 derslikli bir okul daha yaptırmak istiyor. Kaya çiftinin yaptıracağı okulla bu yıl Banaz ilçesine 24 derslik yapılmış olacak. Uşak’ta hayırseverlerimiz, okul yapımına çok önem veriyor” ifadesini kullandı.  


                                                                                                                                                                                                                                 SALİH KILINÇ
Editör: TE Bilişim