Vali Okur; “Devlet Okullarının ön planda olduğu bir dönemdeyiz”

Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda Milli Eğitim Bakanlığı’nca yaptırılan Z-Kütüphane ve okul aile birliğince yaptırılan akıl oyunları sınıfı düzenlenen törenle açıldı.

Törene Vali Ahmet okur, Vali Yardımcısı Aydın Abak, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, daire müdürleri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“ANNE VE BABALAR EN KIYMETLİ VARLIKLARINI BİZLERE EMANET ETMEKTEDİRLER”

Törende konuşan Vali Ahmet Okur devlet okullarının ön plana çıktığı bir dönemde olduklarını belirterek, “Bundan sonraki süreçte okul idarecilerimiz üzerlerine düşen görevlerin azami ölçüde daha fazla gayret göstererek yapmak zorundadırlar. Neticede anne ve babalar en kıymetli varlıklarını bizlere emanet etmektedirler. Çocuklarımıza iyi bir eğitim ve öğretimin yanı sıra geleceğe hazırlanmalarında, onların milli bir duygu ile hayata bakmalarını hazırlamakta öğretmenlerimize önemli görevler düşmektedir. Oluşturacağımız akıl oyunları, matematik ve fen sınıfları gibi sınıflar sayesinde öğrencilerimiz okullarımıza daha severek, hatta koşarak geleceklerdir. Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda oluşturulan z-kütüphane ve akıl oyunları sınıfları için emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“90 BİN TL’YE MAL OLDU”

Konuşmaların arıdan Vali Ahmet Okur, protokol üyeleri, öğrenciler ile aileleri z-kütüphane ve akıl oyunları sınıfının açılışını birlikte gerçekleştirdiler. Açılışın ardından Vali Okur akıl oyunları sınıfı ve z-kütüphaneyi gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Uşak Tıp'ın Kurucu Dekanı: Buraya sadece dışkı tahlili yapacak değil, ders anlatacak adam da lazım Uşak Tıp'ın Kurucu Dekanı: Buraya sadece dışkı tahlili yapacak değil, ders anlatacak adam da lazım

Milli Eğitim Bakanlığı’nca “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında 90 Bin TL’ye oluşturulan z-kütüphanede, bilgi teknolojisi sınıfları ile kütüphaneleri bir araya getirilerek, öğrencilere ödev hazırlama, çıktı alma ve dijital öğrenme içerikleri ile çalışma yapma şansı sağlanacak. Ayrıca okul aile birliği tarafından 28 Bin TL’ye yaptırılan Akıl Oyunları sınıfında ise öğrencilerin günlük hayatta karşılarına çıkacak; üretkenlik, düşünme becerileri, görsel algı gibi konuların gelişmesinde yardımcı olacak oyunlar yer alıyor.

Editör: TE Bilişim