Uşak Eğitim İş, hayatını kaybeden çocuk işçi sayısını açıkladı Uşak Eğitim İş, hayatını kaybeden çocuk işçi sayısını açıkladı
 Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, bir dizi ziyaret, sivil toplum kuruluşları ile toplantı ve esnaf ziyaretleri için Uşak'a geldi.

Geceyi Uşak Ramada Otel'de geçiren Bakan Avcı, sabah Uşak Üniversitesi'nde Vali Seddar Yavuz, Ak Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ver Mehmet Altay, Ak Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ve partililerle kahvaltı yaptı. Ardından Uşak Belediyesi'ne geçen Bakan Avcı, Belediyre Başkanı Nurullah Cahan'dan çalışmalarla ilgili brifing aldı.

 UŞAK'A YENİ EĞİTİM KAMPUSU

 Eğitimle igili konuları yerinde konuşmak için Uşak'a geldiğini ifade eden Bakan Avcı, Uşak'a yeni bir eğitim kampüsü kazandıracaklarını söyledi. Bakan Avcı, “Uşak'ın fevkalade bir üniversitesi var. Gözüm kaldı diyebilirim. Beni 30 yıl öncesine Anadolu Üniversitesi'nin kuruluş yıllarına

götürdü. Belediyenin Uşak Kent Meydanı projesi kapsamında şehir merkezindeki 6 okulu Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın tahsis ettiği araziye yeniden inşaa edeceğiz. Belediyenin kent meydanı projesi ile şehir merkezi çok ciddi bir meydana sahip olacak. Uşak'ın nefes alacağı güzel bir meydanı olacak. Yapılacak okullar hem öğrencilerin hemde Uşaklıların faydalanabileceği güzel bir eğitim kampüsünde yer alacak. Şehir merkezindeki ilkokullar ve liselerimizde rahatlayacak. 10 Ağustos'ta da Uşak'ın gelişme persfektifine uygun şekilde yolumuza devam edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

  ESKİ CUMHUR BAŞKANI İADE ETMİŞTİ

Özel Okullarda eğitimle ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, “Yoksul ve yetenekli çocuklarımızı için öngördüğümüz bir projeydi. Özel okullarımız kontenjanlarını dolduramamaktan şikayet ediyorlardı. Atıl kapasitede çalıştıklarını vurguluyorlardı. Hükümetimizin daha öncede bu konuda bir girişimi olmuştu. Yoksul ve başarılı olan öğrencilerimizi  özel okullarımıza yerleştirerek burs vermeyi planlamıştık. Okullarda ki doluluğu rahatlatmak ve özel okullarda ki atıl kapasiteyi doldurmak için böyle bir girtişimimiz olmuştu. Ama dönemin Cumhurbaşkanı, belli bir grubun ve cemaatin okullarını desteklemek için özel olaarak geliştirilmiş irticai bir proje olduğu teziyle bu düzenlememizi iade etmişti” dedi.

 DAHA KAPSAMLI HAZIRLADIK 

Yeni proje ile başarılı öğrencilerin eğitimini devlet olarak özel okullarda vereceklerini anlatan Bakan Avcı “Özel okullarımızda kendi imkanları ile okuma fırsatı bulamayacak dar gelirli ve çalışkan öğrencilerimizi bu okullara, ilk, orta ve lisede göndereceğiz. Burs olarak ücretlerini de devlet verecek. İlk, orta ve li,selerde bu koşullardan bu yıl 250 bin öğrenci faydalanacak. Başarı kriterleri var. Ailenin maddi durumu gözönüne alınacak. Bağlı bulundukları illerde devlet okulları ve özel okullardaki kapasitelerin belli bir puanlaması yapıldıktan sonrqa hangi ilde hangi okullara hangi kriterlerde hangi öğrenciler gönderilebilir bunun yönergeleri var. Bu doğrultuda öğrencilerimiz özel okullara gidebilecek” dedi.

 

AK Parti Uşak İl Teşkilatında partililerle yapılan toplantıda konuşan AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, “Sayın Bakanımızdan Kentpark alanında kalan okulların taşınacağı yeni kampus alanında hızlı bir şekilde yapılması için gereken sözü aldık. Uşak için hizmetlerimiz bitmeyecek. Sayın Bakanımızın sözü bizi şevke getirdi. Bizde, Pazar günü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yapmak için var gücümüzle çalışacağız” sözü verdi.

 

Editör: TE Bilişim