Uşak Tıp'ın Kurucu Dekanı: Buraya sadece dışkı tahlili yapacak değil, ders anlatacak adam da lazım Uşak Tıp'ın Kurucu Dekanı: Buraya sadece dışkı tahlili yapacak değil, ders anlatacak adam da lazım
Uşak’ta, depreme dayanıksız olduğu için 2 yıl önce eğitim ve öğretim faaliyetlerine kapatılan Nihat Dülgeroğlu Ortaokulu’nun hala yıkılmaması, bölgedeki vatandaşların tepkisini çekiyor. 
2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın sonunda, eğitime kapatılan Nihat Dülgeroğlu Ortaokulu’nın yıkımı aradan geçen süreye rağmen hala yapılmadı. Okula ait olan sıra, masa ve diğer eğitim malzemelerinin bir kısmı dışarıda bulunan ve bir çoğu kimliği belirsiz kişilerce zarar gördü. 
Okulun yıkılmayan binasındaki camların neredeyse tamamı kırıldı ve içinden bir kişinin rahatlıkla geçebileceği alanlar oluşturulduğu göze çarptı. 
Zaman zaman bazı gençlerin okul binasına girdikleri de civarda oturan vatandaşlar tarafından görüldü. İçerideki malzemelerin bir kısmının dağıtılması da, binanın içine girildiğini ispatlıyor. 
Okulun yapım ve yıkım gibi işleri için daha önce Uşak İl Genel Meclisi tarafından gerekli ödeneğin aktarıldığı görülüyor. Bir önceki dönemde görev yapan Uşak İl Genel Meclisi’nin Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından, 4 Nisan 2018 tarihli ve 10 sayılı raporunda, Nihat Dülgeroğlu ve Eşme Güllü İlköğretim Ortaokulu yapım işleri için 7 milyon 500 bin TL ödenek ayrıldı ve bu karar Meclis’te kabul edildi. 
Fakat yıkım kararının henüz verilmediği ve bu nedenle somut bir çalışmanın yapılmadığı öğrenildi. 
Bölgede ikamet eden vatandaşlar ve okulun yanı başında yer alan Sait Sabri Ağaoğlu Lisesi’nin eğitimcileri ve öğrencileri, binanın bir an önce yıkılmasını ve olası tehlikelerin önüne geçilmesini istiyor. 
 
Editör: TE Bilişim