EĞİTİM SEN 20 YAŞINI KUTLADI

 

Eğitim Sen Uşak Şubesi kuruluşlarının 20. Yıl dönümünü düzenledikleri bir yemekle kutladı. Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, “Sendikamız, mücadeleci kimliğinden ödün vermeden 20 yılı geride bırakmıştır” dedi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Uşak Şubesi üyeleri, sendikalarının kuruluşunun 20. Yıl dönümünü düzenledikleri yemekte kutladı. Yemekte, sendika üyesi Ayhan Aydın ve Güneş Ünal’ sendikal çalışmalarına yaptıkları katkıdan dolayı, Şube Başkanı Burak yavaş tarafından plaket verildi.

‘Mücadele geleneğinden geliyor’

Yemekte bir konuşma yapan Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, “Eğitim ve bilim emekçilerinin sesi, kamusal, bilimsel, demokratik, laik  eğitimin Türkiye`deki tek gerçek temsilcisi Eğitim Sen 20 yaşında. Eğitim ve bilim emekçilerinin tarihi, güzel bir gelecek, insanca bir yaşam ve demokratik bir Türkiye için yürütülen mücadelenin tarihidir” ifadesini kullandı.

Eğitim Sen`in tarihi, eğitim ve bilim emekçilerinin yüz yıllık mücadele tarihine yaslanmış, TÖS, TÖB-DER, Eğit-Der, Eğitim-İş, ÖES, Eğit-Sen sürecinden aldığı gelenek üzerinden inşa edildiğini kaydeden Yavaş, “Eğitim Sen, mücadele tarihinin birikimlerinden öğrenerek her türlü baskı ve engellemeye rağmen sürdürdüğü mücadelesinde kendisinden önceki değerleri arttırarak büyütmüş ve geleceğe taşınmasını sağlamıştır” dedi.

Yavaş, “Eğitim Sen, eğitim ve bilim emekçilerinin eğitimde ve toplumsal yaşamda oluşturulmak istenen karanlığı yırtan fiili mücadelesi sonucunda okullarda, üniversitelerde, eğitim kurumlarında inşa edilmiş, eğitim ve bilim emekçilerinin sesi, taleplerinin takipçisi olarak mücadeleci kimliğinden ödün vermeden 20 yılı geride bırakmıştır.  Eğitim Sen, 20 yıllık mücadele tarihinde sadece sendikal hakların değil; aynı zamanda demokrasi mücadelesinin öznesi olmuş, anti-demokratik uygulamalara, toplum üzerindeki baskılara, her türlü ayrımcılığa, baskılara karşı mücadele etmiştir. Eğitim Sen`in mücadelesi aynı zamanda, düşünce ve ifade özgürlüğünün sağlanması, farklı kimlik ve kültürlerin kendilerini özgürce ifade edebildiği ve kamusal alanda kendisini temsil edebildiği gerçek anlamda laik ve demokratik bir Türkiye yaratılması mücadelesidir” yorumunu yaptı.

‘Eğitimcilerin mücadelesinin adıdır Eğitim Sen’

Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek

Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitim Sen‘in mücadele tarihi diğer bir yönüyle de emeğin kazanılmış haklarının ortadan kaldırılmasına, kamusal hizmetlerin ticarileştirilmesine, özelleştirmelere, esnek ve angarya çalışma uygulamaları ile çalışma hayatının güvencesiz hale getirilmesine, işsizliğin ve yoksulluğun artmasına karşı, herkes için eşit, parasız ve nitelikli eğitim mücadelesidir. Eğitim Sen, karanlığa karşı aydınlığın, eşitsizliklere karşı adaletin, baskılara karşı demokrasinin, cinsiyet ayrımcılığına karşı kadınların, savaşa ve şiddete karşı her zaman barışın savunucusu olmuştur.  Türkiye‘nin son 20 yılında sendikal hakların, demokrasinin, emeğin ve eşit haklar mücadelesinin sesi olan Eğitim Sen, 100 yılı aşan mücadele geleneğinin Türkiye`deki tek temsilcisi olarak, geçmişten bugüne taşıdığı değerlerle, eğitim ve bilim emekçilerinin sesi ve mücadele örgütü olmayı sürdürecektir.  Eğitim Sen, eğitim emekçilerinin yüz yıllık mücadele birikiminden ve kararlılığından aldığı güç ve güvenle aydınlık, özgür, eşit ve barış içinde bir Türkiye için mücadelesini kesintisiz sürdürmeye devam edecektir.”

 

Editör: TE Bilişim