ÖDEV EVİ KARNE SEVİNCİ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)  Uşak Şubesi tarafından 3 yıl önce Türkiye’de ilk kez kurulan “Ödev Evi”nde karne sevinci yaşandı. ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir öğrencilere hediyeler, gönüllü olarak eğitmenlik yapanlara da plaket verdi.

Uşak ve Bolu’da mülteci popülizmi; Ankara ve İstanbul’da ise mültecilere destek projeleri! Uşak ve Bolu’da mülteci popülizmi; Ankara ve İstanbul’da ise mültecilere destek projeleri!

Öğrenci velilerinin de katıldığı karne töreninde başarılı öğrencilere ödül verilirken, 3 yıldır hiçbir beklentileri olmadan çocuklara eğitim veren gönüllüler için de plaket töreni düzenlendi.

‘Bir hayali gerçekleştirdik’

 Tören öncesi bir konuşma yapan ADD Uşak Şube Başkanı Dr. Arif Güvenir, “Üç yıl önce arkadaşlarımızla bir hayal kurduk…Kamu yararına çalışan dernek olarak,yoksullaştırılarak yardıma muhtaç hale getirilen ,işçi köylü,küçük esnaf çocuklarına eğitim alanında nasıl  yardımcı olabiliriz diye düşündük.Biliyorduk ki bu çocuklar dershaneye gidemiyor,aileleri zaman ayırıp derslerine yeterince yardımcı olamıyordu. Amacımız hem kaynak kitaplarla ,hem de yetersiz oldukları konularda gönüllü  öğretmenlerle çocuklara destek  olmaktı” dedi.

‘Uşak’ın sevgilisi oldu’

Güvenir sözlerine şöyle devam etti: “Bu amaçla Aybey mahallesini seçerek ,Ek hizmet binası adı altında Türkiye de bir ilk olan,ödev evini açtık.Bir çalışma programı hazırlayarak hizmet vermeye başladık….Ülkemizin kurucusu,laiklik ilkesi ile ,hangi dinden, hangi mezhepten olursa olsun, dindarlara ibadet garantisi veren ,dünyanın en büyük devrimcisi,Mustafa Kemal Atatürk aleyhine ,Avrupalı ve  Amerikalı ajanlarca yapılan ,kara propogandaların etkisiyle ,halk sanki biz başka bir dünyadan gelmişiz gibi ön yargıyla yaklaşıp önceleri çocukları göndermeme eğilimindeydiler.   Zamanla Atatürkçülerin onlara anlatıldığı gibi olmadığını,kendilerinden birileri olduklarını anladılar.Dili dini,ırkı ,siyasi görüşü ne olursa olsun,yeter ki insan olsun ,mantığımızı kavradılar.Kapasitemizin çok üstünde kayıt yaptık.

    Bu gün ödev evi bizim üç yıl önce kurduğumuz hayalin çok üstüne çıkmıştır..Sadece AYBEY mahallesinin değil ,tüm Uşağın sevgilisi haline gelmiştir.Her mahalleden öğrencilerimiz gelmektedir.Öğrenci velileri kendi evleri gibi temizliğini yapıyor,öğretmenlere çay demleyip veriyor,kısır partileri ,aşure günleri düzenleyip,kendi kendilerine etkinliklik  üretiyorlar.   Elbette bu hizmetin birde görünmeyen kahramanları vardı.Gönüllü öğretmenlerimiz ve maddi olarak bizlere destek veren dostlarımız.Çocukların hediyelerinden önce onlardan bir kısmını takdim etmek istiyorum…İngilizce öğretmenimiz Ferhan Aydın, sınıf  öğretmenlerimiz,Seyfettin Karaayvaz,Necdet Şahine plaketlerini takdim ettik.”

 

Editör: TE Bilişim