UZUN; “SENDİKAMIZ BİR HUKUK ZAFERİ KAZANMIŞTIR”

Eğitim-İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, Yaklaşık 2 yıl önce Uşak merkezdeki gözde okullara hiç bir bilgilendirme ve açıklama yapılmadan hukuksuz olarak  8 sınıf öğretmenin ataması yapıldığını belirterek, mahkemenin atamaları iptal ettiğini, iptal kararının sendikalarının bir hukuk zaferi olduğun belirtti.

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı: Çaresi yok kaçamayacaksınız! Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı: Çaresi yok kaçamayacaksınız!

“HUKUKSUZ ATAMALAR DURDURULDU”

Mahkemenin itirazları haklı bulmasını hukuk zaferi olarak değerlendiren Uzun, “Yaklaşık 2 yıl önce Uşak merkezdeki gözde okullara hiç bir bilgilendirme ve açıklama yapılmadan hukuksuz olarak  8 sınıf öğretmenin ataması yapılmıştı. Atanan 7 öğretmenin yandaş ve yandaş çocukları olduğunu biliyoruz.Ama bir tanesini anlamakta zorluk çektik. Hukuksuz atamaların içinde kendini demokrat olarak ifade eden sözde emeği savunan, haksızlığa hukuksuzluğa karşı mücadele ettiğini söyleyen bir sendika başkanı da bulunuyordu. Böyle bir iktidar döneminde, sözde muhalif olan bir sendika başkanının olması düşündürücü. Bu sendika nasıl bir taviz verdi ki, başkanı  Uşak’ın en iyi okuluna gelebildi.Sendikalar haksızlığın olduğu yerde vardır.Sendika başkanı olarak, başkasının hakkını yiyerek, hak etmediğin yere atanman, kusura bakma buna sendika ağalığı derler. Atamalar özellikle köylerde ve kenar okullarda yıllardır yüksek puanlarla sıraya girip atama bekleyen öğretmen arkadaşlarımızın büyük tepkisine neden olmuştu. Diğer sendikalar bu haksız, hukuksuz atamalarla ilgili hiç bir girişim yapmazken O dönem ki sendika başkanımız Barlas İbrahim Batur, önce basın açıklaması yapmış. Sonra da atamaları mahkemeye taşımıştı.2 yıl süren dava yaklaşık 20 gün önce sonuçlanmış mahkeme vicdanları yaralayan haksız hukuksuz atamaları iptal ederek sendikamızı haklı bulmuştur” dedi.

“EĞİTİM-İŞ HUKUKSUZLUĞA DUR DEDİ”

Haksız olarak atanan öğretmenlerin, mahkeme kararından sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından depo tayin olarak merkeze alındığını kaydeden Uzun, “Şimdilik geçici görevlendirme ile eski okullarında görevlerini sürdürmektedirler. Eğitim –öğretim yılı sonunda il içi yapılacak atamalarda, tayin isteme hakları olacaktır. Öğretmen camiası içinde iki yıldır süren haksızlık Eğitim-İş sayesinde son bulmuştur. Kamuoyuna duyurulur” ifadesini, kullandı.

Editör: TE Bilişim