Uşak Özel Öztan Hastanesi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ali Karaoba, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şubesi’nin yoksul öğrencilerin konaklama sorununu çözmek için yaptıracağı yurt projesine maddi destek verdi. Ali Karaoba, oluşturulacak çatının eğitim açısından büyük önem taşıdığını ve eğitimde fırsat eşitliğinin mutlaka sağlanması gerektiğini vurguladı.

ADD Uşak Şube Başkanı Dr. Arif Güvenir, üniversite öğrencilerinin konaklama sorununu çözmek için yapılacak olan yurt binasına destek veren Ali Karaoba’ya teşekkür etti. Güvenir, “Öğrencilerin sorunlarını çözmek için bir yurt binası yapmaya karar verdik. Ülkesini, insanını ve en önemlisi yarının teminatı olan öğrencilerimize değer veren hayırseverlerimizden destek istedik. Bu konuda yaptığı destekle ilk tuğlayı koyan Uzm. Dr. Ali Karaoba’ya derneğim ve yurtta barınacak olan öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi. Aynı mantıkla daha önce, Aybey Mahallesi’nde bir ödev evini hizmete açtıklarını belirten Arif Güvenir, şimdi de yurt projesine yoğunlaştıklarını söyledi. Yapılacak binaya arsa bağışlayacak olan her hangi bir hayırseverin ismini vereceklerini kaydeden Ari Güvenir, yapılacak yurtta hiçbir dünya görüşü ayrımı yapmadan bütün öğrencilere eşit bir şekilde yer vereceklerini vurguladı.

ALİ KARAOBA: EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI

Uşak Öğretmenevi binasının yenilenmesi için çalışma yapılıyor Uşak Öğretmenevi binasının yenilenmesi için çalışma yapılıyor

Türkiye’nin aydınlık günlere çıkmasının eğitimde fırsat eşitliği ile sağlanacağını dile getiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Uzm. Dr. Ali Karaoba, ADD Uşak Şubesi’nin IMECE yoluyla yapacağı öğrenci yurdunun dar gelirli öğrenciler için önemli bir kazanç olacağını ifade etti. “Eğitim, insanın en temel haklarından biridir” diyen Ali Karaoba, şöyle devam etti: “Türkiye genç nüfusu ile büyük bir potansiyeli barındırıyor. Bu bağlamda eğitim ve eğitimdeki fırsat eşitliği büyük önem taşıyor. Zenginin olduğu kadar yoksulun da kaliteli hizmet almaya hakkı var. Bu anlamda bir yurt yapmak için yola çıkan Uşak ADD Yönetimi’ni tebrik ediyorum. Böylesine önemli bir hizmeti yerine getirecek olan binaya bir tuğla koymanın huzurunu yaşıyorum” diye konuştu. Öte yandan ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güven, katkılarından dolayı Uzm. Dr. Ali Karaoba’yı plaketle onurlandırdı.

 




Editör: TE Bilişim