KARAÇALLIK GİTTİ  KARA GELDİ

Eğitim Bir Sen Uşak Şubesi Olağan 4. Kurulu bir sürprize sahne oldu. Şubenin 4 yıldır başkanlık görevini yapan Mehmet Karaçallık yeniden aday olmayacağını açıklayınca, tek liste ile gidilen seçimlerde, Bilal Kara Şube Başkanı oldu.

Eğitim Bir Sen Uşak Şubesinin 4’üncü Olağan Genel Kurulu Çağrı Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel kurula, sendikanın teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Saadet Partisi Uşak İl Başkanı Yunuz Acar ve oy kullanacak 161 delege katıldı.

Görevi gençlere emanet eden Uşak Eğitim İş Başkanı Ercan Uzun: 25 yıl zor şartlarda mücadele ettik Görevi gençlere emanet eden Uşak Eğitim İş Başkanı Ercan Uzun: 25 yıl zor şartlarda mücadele ettik

Uşak’ta görev yapan 4 bin 500 öğretmenden bin 892’sinin kayıtlı olduğu ve eğitim iş kolunda yetkili sendika olan Eğitim Bir Sen Uşak Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu’nda divan başkanlığına oy birliği ile Hamza Kale, yardımcılığına ise Memur Sen Uşak İl Başkanı Emin Acar seçildi. Genel kurulda bir konuşma yapan Eğitim Bir Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Karaçallık, “Ben yönetim kurulumla birlikte dört yıldır sürdürdüğüm başkanlık görevimden, genç arkadaşlarımın önünü açmak ve onların da bu kutsal görevi yerine getirmesi için ayrılıyor ve yeniden aday olmuyorum. Dört yıllık görev süremde, benimle birlikte çalışan yönetim kurlu üyelerine ve bizden desteğini esirgemeyen tüm üyelerimize teşekkür ederim. Bizler, yıkıcı değil yapıcı bir sendikal anlayışı tercih ederek, öğretmenlerimizin hakkını savunduk ve sonuna kadar aldık. Yeni yönetime de başarılar diler, onlara da elimden gelen her türlü desteği vereceğimi belirtirim” dedi.

Daha sonra söz alan başkan adayı Bilal Kara da sendika olarak hep doğru ve haklının tarafında durduklarını belirtti. Kara “Doğru tarafta durmaya devam edeceğiz. Nasıl ki bugüne kadar bir olduysak, tek yumruk olduysak, tek ses olduysak, bundan sonra da bir olacağız. Sadece burada değil, ötelerin ötesinde de bir olacağız. Her zorluğu birlikte aşmaya, medeniyet değerlerimizi, yarınlarımızı, büyük Türkiye’yi birlikte kuşanıp birlikte yapacağız” ifadesini kullandı.

Kara, “İki gün önce yaptığımız yönetim kurulu toplantısında, Başkanımız Sayın Karaçallık, aday olmayacağını açıklayınca, diğer arkadaşlarımın da ortak aldığı karar doğrultusunda aday olmak durumunda kaldım” diyerek neden aday olduğuna da açıklık getirdi.

“EZİLMİŞLİK VE BASKI DÖNEMİ YÜZYIL SÜRDÜ”

Teşkilatlardan sorumlu Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin ise yaptığı konuşmasında, “Bu ülkede bizler için tam yüz yıl süren bir ezilmişlik ve baskı dönemi yaşadık. Tam yüz yıl sürdü. Geçtiğimiz yıl bir ilde işyeri temsilcileri toplantısında o ilin valisi bende önce çıkıp protokolde bir konuşma yaptı. Salonda bin kişi var. Büyük bir ilimiz, vali çıktı bir şeyler söyledi. Dedi ki; ‘Kamuda bu devlet bu millete başörtüsünü bahşetti’ bu söz benim ağırıma gitti. Neden gitti? Çünkü yaşananlar ve yaşatılanlar vardı bu ülkede. Hiç kimse bize bir şey bahşetmedi. Kim bahşetti? Siz bahşettiniz. Siz 11 milyon 200 bin imzayı siz topladınız. Bu millet bahşetti. Bu bir zaferdir. Kamuda, okullarda, üniversitelerde, bizim yüzyıldır dayak yediğimiz bu sistemin çivisi olan başörtüsü yasağını çözmek bu teşkilat için bu millet için kadim medeniyetimiz için bir zaferdir. Bunun için şükretmeliyiz. Gerçekten bunun için emeği geçen herkese teşekkür etmeliyiz. Bu sendika bunun için bile yeterlidir” ifadelerini kullandı.

İslam’ın yeniden dirilişinin yine Türkiye’den olacağını anlatan Bilgin sözlerine şöyle devam etti:

“Neden buradan? Çünkü bayrak burada düştü. İslam ümmetinin, Müslümanların liderliği burada düştü. Bu coğrafyada düştü. Düşülen yerden ayağa kalkılır. Onun için Anadolu’dan diyorum. Bugün Suriye’de, Gazze’de, Filistin’de, bombalanan çocukların, katledilen insanların görüntüsü gözünüzün önüne geldiğinde rahatsız olmuyor musunuz? İslam Ümmeti bugün soğuk sokakların yüzüne bakıyor. Küçük hesaplarla uğraşmamalıyız. Elbise bağışlayarak, ufak tefek paralarla kendi ruhumuzu tatmin ederiz ama sorumluluğumdan kaçamayız. Bu katledilen Müslümanların vebali bizim sırtımızdadır. Bunun hesabını tek tek vereceğiz. Neden? Çünkü o medeniyeti yeniden inşa edemedik. Düşen bayrağı ayağa kaldıramadık. Türkiye güçlü olmuş olsa idi, o medeniyeti kurmuş olsa idi bugün İslam dünyasında kimsenin burnu kanamazdı. Bu işin vebali bizim sırtımızda. Biz eğitimciyiz. O medeniyet kavramını idrak etmiş, çalışan, üreten bir nesil yetiştirmeliyiz. Bu iş nesille olur. O nesli kim yetiştirecek? Bizler yetiştireceğiz. Oysa Türkiye’de kayıp kuşaklar yetiştiriyoruz biz. Kendinden, var oluşunun gerekçelerinin hiçbirinden habersiz 1453’te zulüm başladı diyebilecek kadar her şeyden yoksun, annesini, babasını, çocuğunu boğazlayan kuşaklar yetiştiriyoruz. O anlamda büyük vebal altındayız. Suçlu biziz, eğitimcileriz. Ne yapmalıyız? Görev bizim. Sokak sokak dolaşacağız, gerçek anlamda yeni nesillerin yetişmesi için hepimiz emek vereceğiz. Tek tek hepimiz bundan sorumluyuz.”

Genel kurul, eski şube başkanlarına plaket verilmesi ve yemek ikramıyla sona erdi.

Editör: TE Bilişim