ALİ ARASLI // Dershaneler kapandı ve eğitim sistemi, yeni bir ÖZELlik kazandı. Özel eğitim kurumları, Uşak ve diğer 80 ilde de mantar gibi türemeye başladı. Parası olanlar, ‘Aman çocuğum iyi bir okul kazansın’ düşüncesiyle,  yeni ÖZELliklerle donatılan okulların yolunu tuttu.

Her bir veli, tanzim edilen senetleri, ikişer kez imzalamak zorunda kaldı. Şimdi artık evin gelirinin büyük bir bölümü, ‘Ahmet’in, Müge’nin veyahut adını belki bir ömür boyu duymayacağımız çocuklarımızın’ eğitimine harcanır oldu.

Sabah kahvaltısında ve akşam yemeği tek konu var: “Baban ve ben varımızı yoğumuzu senin harcıyoruz. Ne olur emekleri boşa çıkarma, yazık günah bu kadar masraf ediyoruz”… Bu sözler, Ahmet’in, Müge’nin ve türevlerinin psikolojini daha şimdiden bozdu. Gençler ve çocuklar, acaba çocukluğu ve gençliği mi yaşayayım, yoksa aneminin babamın emeklerini boşa çıkarmayayım mı ikileminde kaldılar.

Siz bakmayın çocukların ve gençlerin elindeki pahalı ve lüks telefonlara tabletlere, onları zihinlerini dağıtacak bir liman gibi görüyorlar. Artık onların hepsi, psikolojik sorunlu ve yastığa başını huzurla koymuyor.

DEVLET OKULUNDAKİ KAYNAK ARAYIŞLARI

Bahçesi olmayan, paralı ve apartman katlarındaki özel okullarda hal böyleyken, maddi geliri düşük olanlar ise, DEVLET babanın istihdam ettiği öğretmenlerimize çocuklarını emanet etti.  

Devlet okullarını her gün arşınlayan çocukların durumu çok mu farksız? Onlar da kendilerinden çıkmış vaziyetteler ve sürekli kaynak arayışındılar. Kaynak derken sadece parayı kast etmiyoruz. Öğrencilerin geri kalma ihtimalini (TAMAMEN ALGIYA DÖNÜK BİR UYDURMA) fırsata çeviren ve öğretmenleri kafalayan yayınevlerine dem vurmak istiyoruz.

                Devlet, Hükümet, Milli Eğitim Bakanlığı kaynak kitaba ihtiyaç yok demesine rağmen, hala okullarımızda kaynak kitaplar isteniyor ve normalin 3 veya 4 katı fiyatla velilere satılıyor.

                Devlet okulunda eğitim gören ve babasına sürekli ‘Baba kaynak kitap, baba kaynak kitap’ diyen Mehmet de artık usanmış durumda. Mehmet’in babası Haydar ağabey de bu durumu bize anlatmakla yetiniyor ve ‘Yazın bunları, çözün bu işi diyor’ ve hemen ekliyor, ‘Kaynak kitap almaktan anam ağladı. Dershaneden kurtulduk şimdi de bu çıktı. Her ay 200 lira gibi bir kaynağı, bu iş için ayırmak zorunda kalıyorum’…

Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek

                Biz de Haydar babanın bu sitemini size anlatıyor ve iş bu yazıyı O’nun gibi kaynak kitap almak için kaynak arayanlara ithaf ediyoruz…

 

Editör: TE Bilişim