ÖĞRETMENE SAYGI YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI

 

Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu? Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu?

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından azarlandığı için düzenlenen, “Öğretmene Saygı” Yürüyüşü”nde yaşamını yitiren Matematik Öğretmeni Halil Serkan Öz için Uşak’ta Eğitim Sen tarafından, “Öğretmene saygı” Yürüyüşü düzenlendi. Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, tüm öğretmenleri ve Uşak halkını yürüyüşe katılmaya çağırdı.

6 Mayıs Pazartesi günü saat 18.00 de Uşak Belediye Binası önünden Atatürk Anıtı’na kadar yapılacak yürüyüş hakkında bilgi veren Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, “Yalova Valisi Selim Cebiroğlu`nun 26 Mart Perşembe günü Fen Lisesi`ne yaptığı ziyareti sınıf içerisinde, "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" diyerek hakaret ettiği Matematik öğretmeni üyemiz Halil Serkan Öz, bugün katıldığı öğretmene saygı yürüyüşünün ardından geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmiştir” dedi.

“Vali birinci derece sorumludur”

Öğretmen Halil Serkan Öz’ün vefatı hakkında da bilgi veren Yavaş, “Yoğun strese bağlı olarak geçirdiği kalp krizi sonucu genç yaşta yaşamını yitiren üyemiz Serkan Öz`ün ölümünden, onun hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan Yalova Valisi birincil derecede sorumludur!

Hiç kimsenin ve Vali`nin kuşkusu olmasın ki, öğretmenimizin yaşamını yitirmesine sebep olanların peşini asla bırakmayacağız!

Başta ailesi olmak üzere üyemiz Serkan Öz`ün yakınlarına, tüm eğitim ve bilim emekçilerine başsağlığı diliyoruz.

BAŞIMIZ SAĞOLSUN!

 

Serkan Öz öğretmenimizin anısına 6 Nisan Pazartesi Saat 18.00 de Belediye Önünden Atatürk Anıtına yapacağımız “Öğretmene Saygı” yürüyüşüne tüm öğretmenlerimizi ve Uşak halkını bekliyoruz” diyerek Uşak halkını yürüyüşe katılmaya davet etti.

 

Editör: TE Bilişim