Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek
 Eğitim Sen Uşak Şube; "5 Ekim birlik ve dayanışma simgemiz"

Türkiye’de eğitim emekçileri, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutladı. Eğitim-Sen Uşak  Şube Başkanı Burak yavaş, 5 Ekim’in öğretmenlik mesleği açısından uluslararası genel kabullerin simgesi sayıldığını belirtti.

Yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’deki öğretmenlerin silahların gölgesinde ve her geçen gün biraz daha zorlaşan koşullarda görev yaptığını belirten Eğitim-Sen Şube Başkanı Burak Yavaş, “Eğitim Sen olarak bu yıl 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü, Yalova valisinin kendisine hakaret etmesi sonucu kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Halil Serkan Öz ve Suruç katliamında hayatını kaybeden Süleyman Aksu başta olmak üzere, görevi başında hayatını kaybeden tüm öğretmenlere adıyoruz” dedi.

“ÖĞRETMENLERİN CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALIDIR”

AK Partinin tek başına iktidarı kaybetmesi sonucunda yeniden başlayan çatışmalı sürecin toplumsal yaşamını etkilediğini söyleyen Yavaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bütün alanlarını olduğu gibi eğitimi ve eğitim emekçilerini de derinden etkilemiştir. Bazı il ve ilçelerde eğitim-öğretim hizmetlerinin öğrenciler, öğretmenler ve diğer eğitim emekçileri açısından sağlıklı bir şekilde yapılmasının koşulları bulunmamaktadır. Ülkemizde eğitim sisteminin en önemli unsurlarından birisi olan öğretmenler 5 Ekim’i, her yıl diğer ülkelerdeki meslektaşlarına kıyasla daha mutsuz karşılamakta, ülkenin içine itildiği çatışma süreci ve Ak Parti eliyle yaratılan kaos ortamından büyük bir endişe duymaktadır. AK Parti 2002 seçim bildirgesinde öğretmenlik mesleğinin özlük hakları ve çalışma şartları iyileştirilecektir ifadesi yer almasına karşın, 13 yıllık iktidarı süresinde öğretmenlik mesleğinin bırakalım toplumda hak ettiği itibarı yakalamamıştır.”

“İŞSİZ ÖĞRETMENLER KADROSU YARATILMIŞ”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan öğretmen atamalarının, ihtiyacın ve beklenen rakamların çok altında kaldığını kaydeden Yavaş, “Yıllar içinde işsiz öğretmenler sorunu giderek büyümüş, bugüne kadar 41 işsiz öğretmen arkadaşımız ataması yapılmadığı için intihar etmiştir. Türkiye’de eğitim sistemi her geçen gün artan sorunlar ve derinleşen çelişkiler nedeniyle resmen çürümeye terk edilmiştir. Geçtiğimiz 13 yıl içinde ihtiyaç kadar öğretmen ataması yapılmamış, KPSS’ye giren her yüz öğretmenden ortalama 16’sının ataması yapılarak, yıllar içinde fiilen ‘işsiz öğretmenler ordusu’ yaratılmıştır” ifadesini kullandı.

“ÖĞRETMENLERE HAK ETTİĞİ DEĞER VERİLMELİDİR”

Yıllardır öğretmenlere hak ettiği değerin verilmediğini, eğitim emekçilerinin en temel ekonomik, mesleki ve özlük taleplerin görmezden gelindiğini belirten Yavaş, “Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, bizler için klasik anlamda ‘kutlanan’ bir gün olmaktan çok, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin uluslararası alanda birlik, dayanışma ve mücadelesinin simgesi olan özel bir gün olma özelliğini sürdürmektedir” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim