Vali Ahmet Okur Uşak merkez ilçede yapımı devam eden okul binaları ve spor salonlarına ait binalarında incelemelerde bulundu. Vali Okur’un sabah erken saatlerde yaptığı incelemelere İl Milli Eğitim Müdürü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Vali Okur, incelemeleri sırasında 24 derslikli Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TOBB Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi ve Borsa İstanbul’un katkılarıyla inşa edilmekte olan 24 derslikli lisenin inşaatları hakkında bilgi aldı.

24 derslikli Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatı tamamlanmak üzere iken, bu okula ait spor salonu ve 300 kişilik pansiyon ile TOBB Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi de tamamlanmıştır. Borsa İstanbul’un katkılarıyla inşa edilmekte olan 24 derslikli lisenin ise temel seviyesinde devam ettiği hakkında bilgi alan Vali Ahmet Okur, Uşak ilinde eğitimin fiziki anlamda neredeyse tüm eksikliklerinin tamamlandığını ifade ettiği açıklamasına şöyle devam etti: “Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de okullaşmanın devlet eliyle yürütülmesi, eğitimin devletin güvence ve kontrolünde yürütülmesi noktasında önemli adımlar atıldı. Artık eğitim hiçbir grubun hiçbir topluluğun tekelinde olmayacak, okullarımızda fikri ve vicdanı hür, milletine bayrağına düşkün vatansever bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Ayrıca mesleki ve teknik eğitimde yeni okul binalarımızla ülkemizin gelişmesine de daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz. Okullarımız sağlamlığı, depreme dayanıklılığı yanında, geleneksel mimarimize ve öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek donatılara sahip olarak inşa ediliyor. Yine Uşak merkezde yapımı tamamlanmak üzere olan 24 derslikli Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mesleki anlamda eğitim verecek, aynı zamanda pansiyonu da bulunan bir eğitim yuvamız olacak. İnşaatları her fırsatta inceliyor, denetliyorum. Eğitim konusunda kaybedecek zamanımız yok, okullarımızın bir an önce tamamlanıp hizmete girmesini arzu ediyorum.”

Vali Okur eğitim binalarında yaptığı incelemelerin ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan ve ilgili bakanlıkça yaptırılan spor salonunda da incelemelerde bulundu. Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerinde yapıma devam eden spor salonunun 2017 yılı sonlarına doğru tamamlanması planlanıyor. 

Görevi gençlere emanet eden Uşak Eğitim İş Başkanı Ercan Uzun: 25 yıl zor şartlarda mücadele ettik Görevi gençlere emanet eden Uşak Eğitim İş Başkanı Ercan Uzun: 25 yıl zor şartlarda mücadele ettik
Editör: TE Bilişim