VALİ YAVUZ “SAĞLIKLI NESİLLER ANCAK DOĞRU İLETİŞİMLE OLUR”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği işbirliğiyle gerçekleştirilecek “Doğru İletişim Sağlıklı Nesiller” projesi için hazırlanan protokol Vali Seddar Yavuz tarafından imzalandı. 

Uşak Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol imza töreninde proje kapsamında yürütülecek faaliyetler hakkında bir açıklama yapan Vali Seddar Yavuz, “Ülkemizde örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda sağlıkla ilgili edinilen bilgilerin kısıtlı olması ve bu nedenle öğrencilerimiz ile onların ebeveynlerine sağlıkla ilgili doğru davranışları benimsetme, örnek oluşturma ve sağlıkla ilgili olaylara daha bilinçli yaklaşmalarını sağlamak amacıyla bu projeyi hazırladık. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimizin işbirliğiyle gerçekleştirilecek ‘Doğru İletişim Sağlıklı Nesiller’ projesi kapsamında alanında uzman bir yetkilinin tüm eğitim düzeylerindeki öğrencilerimize ve ebeveynlerine seminerler vermesi planlanmıştır” dedi.

“SAĞLIKLI VE KESİNTİSİZ BİR İLETİŞİM KURULMALI”

Daha önce görev yaptığı İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesinde benzer bir projeye imza attıklarını yapılan çalışmaların çok olumlu sonuçlarını gözlemlediğini ifade eden Vali Yavuz “İlimizde de yaptığımız gözlemler sonucu böyle bir çalışmanın gerekliliğini tespit ettik. Amacımız olaylar olup bittikten sonra değil, muhtemel olaylar öncesi önleyici tedbirlerle, başta eğitim ve iletişim olmak üzere yapılacak yoğun çalışmalarla meydana gelebilecek üzücü olayların ortaya çıkmasını engellemeye çalışmaktır. İlimizdeki risk gurupların biliyoruz, özellikle öğrenciler ve gençler üzerinde yürüttüğümüz bu çalışmalarda anne ve babaların aile büyüklerinin bilinçlendirilmesini, çocuklarıyla iyi bir iletişim kurabilmelerini sağlamaya çalışacağız. Okullarda başlatacağımız bu çalışmalarla anne baba ve çocuklar arasındaki çatışmayı en aza indirmeyi, sağlıklı ve kesintisiz bir iletişim bağının kurulmasını hedefliyoruz. Çünkü aile fertleri arasında iyi bir iletişim varsa sağlıklı bir toplumu kurmanız hayal değildir. İletişimin çok hızlı ilerlediği günümüzde, ülkemizde ve ilimizde de iletişim kopuklukları var, gözümüzün önündeki çocuğumuza vakit ayıramıyorsak, bilin ki o çocuk kendini göstermek için iyi veya kötü her yolu deneyecektir. Bu sebeple aile içi iletişimin sevgi ve şefkatle tesis edilmesi sağlıklı bir toplumun güçlü bir Türkiye’nin yolunu da açacaktır” dedi.

“UŞAK’A BÜYÜK FAYDALAR SAĞLAYACAK”

Aileler, bu projede görev alacak uzmanlar ve öğretmenlere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Vali Seddar Yavuz “Biz, İstanbul gibi büyük bir şehirde bu projeyi uygulayıp başarılı sonuçlar aldık. Bu projenin Uşak ilimize de önemli faydalar sağlayacağına inanıyorum. Basınımızın projeye verdiği destek de hızlı yol almamıza imkan sağlayacaktır” dedi.

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı: Çaresi yok kaçamayacaksınız! Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı: Çaresi yok kaçamayacaksınız!

Doğru İletişim Sağlıklı Nesiller Projesi kapsamında “Yıkıcı davranış bozuklukları ve belirtileri, ergenlik dönemi depresif bozukluk ve özkıyım girişimlerine yaklaşım, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu belirtileri ve eğitimci tutumları okul reddi ve kaygı bozuklukları, sorunlu davranış ve belirtileri fark edebilme, olumlu iletişim becerileri ve soruna yönelik çözüm üretebilme, olumlu ebeveynlik becerileri, uygun tutumları sergileyebilme, ergenlik dönemi özellikleri tanıma, olumlu iletişim becerileri ve soruna yönelik çözüm üretebilme, konularında” seminerler verilecek. 

Editör: TE Bilişim