Uşak Öğretmenevi binasının yenilenmesi için çalışma yapılıyor Uşak Öğretmenevi binasının yenilenmesi için çalışma yapılıyor
USAKPORT.COM// Ulubey Kaymakamlığı, ilçedeki çocukların kitaplara ilgisinin artması ve yaz tatilinin dolu dolu geçmesi için yeni bir kampanya başlattı. Ulubey Kaymakamı Ahmet Solmaz, çocukların yaz tatillerini verimli bir şekilde değerlendirmesi ve okuma alışkanlıklarının gelişmesi için her ay 2 kitap okuyana 1 adet sinema bileti hediye edeceklerini söyledi.
 
Ulubey İlçe Halk Kütüphanesi bünyesinde uygulanacak olan çalışma için gerekli plan ve programı yaptıklarını belirten Ahmet Solmaz, çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmakla dünyaya daha farklı bir bakış açısına sahip olacağını kaydetti.
 
İnternetin 7'den 70'e tüm yaş gruplarının hayatına girdiğini ve zamanın büyük bölümünü aldığını dile getiren Ahmet Solmaz, "Yaz tatiline girdik ve çocuklarımızın bu dönemi bol bol kitap okuyarak geçirmelerini istiyoruz. Bu düşünceyle İlçe Halk Kütüphanemiz bünyesinde bir çalışma başlattık ve ayda en az 2 kitap okuyana bir sinema bileti hediye edeceğiz. Elbette sinema biletini hak etmek için öğrencilerimiz ufak da olsa bir sınavdan geçecekler. Kitabı teslim ettiklerinde, arkadaşlarımız içeriği ile ilgili sorular soracaklar ve okunup okunmadığını anlayacaklar. Bileğinin hakkıyla, baba parasına ihtiyaç duymadan sinemaya gitmek isteyen tüm çocuklarımıza yetecek kadar biletimiz var. 2 kitap okuyan ve yaz boyunca sinemaya gidecek olan bir çocuğun kültürel anlamda büyük kazanımları olacaktır. Umarım ailelerimiz ve çocuklarımız bu çalışmamıza ilgi gösterirler" dedi.
 
Anne ve babaların tatil döneminde çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmesini de isteyen Ahmet Solmaz, şöyle söyledi: "Çocuğun eğitiminin temeli ailede verilir. Sağlıklı ve insanlığa faydalı olan bireylerin neredeyse tamamı, iyi bir aile terbiyesi alması ile topluma kazandırılmıştır. Anne ve babalardan ricamız, çocuklarıyla bol bol zaman geçirmeleri, onlara hem birer yol gösterici, hem de arkadaş olmalarıdır."
 
Editör: TE Bilişim