Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor
USAKPORT.COM// Toplam öğrenci sayısı 31 bin olan Uşak Üniversitesi’ne bu yıl yaklaşık 8 bin yeni üniversiteli dahil olacak. Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, yaptığı yazılı açıklamada bu yılın kontenjanıyla ilgili bilgiler verdi.

2017-2018 akademik yılında, Uşak Üniversitesi’nin 3 bin 231 önlisans, 4 bin 382 lisans ve  335 özel yetenek olmak üzere toplam 7 bin 948 öğrenci kontenjanı bulunduğunu kaydeden Rektör Vekili Sayın Dalkıran, tıp ve mimarlık tasarım fakültelerine ilk kez öğrenci alacaklarını ifade etti.
 2 bin 926 uluslar arası öğrenci alacaklarına değinen Rektör Vekili Sayın Dalkıran, Uşak Üniversitesinin niceliğin yanı sıra nitelik olarak da büyüdüğünü belirtti.
            Uşak Üniversitesi’nin yerel sorunları çözmeye odaklı, bilimsel bakış açısınasahip ve donanımlı bireyler yetiştirdiğini anlatan Rektör Vekili Sayın Dalkıran,  “Öğrenci odaklı eğitim anlayışına sahip üniversitemiz, öğrencilerimize sunduğumuz hem yurt içi hem yurt dışı staj imkanları ile hem yerel hem de global çevreye uyumlu, etik değerlere önem veren bireyler yetiştirmekte önemli bir rol oynamaktadır” dedi.

            Uşak Üniversitesinin ayrıca KOSGEB’in girişimcilik sertifikası verdiği programların da ortaklarından biri olduğunu söyleyen Rektör Vekili Sayın Dalkıran, şöyle devam etti: “Sanayi kenti olan ilimizde üniversite ve sanayici işbirliğine önem veriyoruz. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması temalı program kapsamında üniversitemizin; tekstil, dericilik ve seramik alanında pilot üniversite olduğu, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştır. Üniversitemiz akademik birimlerinin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli kaynak ve fonu sağlamak için çalışmalarımız sürekli devam etmektedir. Markalaşan bir üniversite için uzmanlaşan fakülteler oluşturmayı hedeflemekteyiz.”
Editör: TE Bilişim