Eğitim Bir Sen Uşak Şubesi’nin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla yapıldı. Kentteki özel bir düğün salonunda yapılan toplantıya; Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, AK Partili Milletvekili İsmail Güneş, Eğitim Bir SenUşak Şube Başkanı Bilal Kara ve sendika üyeleri katıldı.


Burada bir açıklama yapan Eğitim Bir Sen Uşak Şube Başkanı Bilal Kara, sendikasının Uşak Şubesi’nin öğretmen, eğitimci ve eğitim alanında faaliyet gösteren diğer çalışanların sorunlarını çözmek için hareket ettiğini ifade etti.
Kara’nın ardından konuşma yapan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin temel beklentilerinden biri olan ve çalışma düzeninde adaletin sağlanması için 3600 ek gösterge konusunda yapılan çalışmalara değindi.


3600 ek gösterge ve sözleşmeli istihdam konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Yalçın, “Toplu sözleşme kapsamında olmadığı için gündeme gelmeyen konuları son toplu sözleşmede karara bağlayarak çözüm masasını kurmayı başardık. Geldiğimiz yeri bu açıdan son derece önemli buluyoruz. Bunu masadaki gücümüzle, 1 milyonu aşkın üyemizin bize verdiği cesaretle başardık. Şimdi önümüzde yeni bir mutabakat süreci var. 15 Mayıs’a kadar, gücümüzü perçinlemek üye sayımızı çoğaltmak için daha fazla gayret göstermek zorundayız. Memur-Sen’in gücü, Türkiye’nin gücü, kamu görevlilerinin gücüdür” ifadelerini kullandı.

Uşak Eğitim İş, hayatını kaybeden çocuk işçi sayısını açıkladı Uşak Eğitim İş, hayatını kaybeden çocuk işçi sayısını açıkladı

 Öte yandan, Eğitim Bir Sen Uşak Şube Başkanı Bilal Kara, Memur Sen Genel Başkanı Yalçın’a günün anısı için hediye takdim etti.

Editör: TE Bilişim