12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası, Uşak Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen sempozyumla kutlandı.

​Pandemi tedbirleri nedeniyle online platformda gerçekleştirilen sempozyum, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özcan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Feyza Bülbül’ün açılış konuşmalarıyla başladı.

Hemşireler: Geleceğin Sağlık Bakımı İçin Öncü Bir Ses

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özcan konuşmasında, hemşirelerin sağlık sisteminin geleceğini planlamada öncü rol oynadığını belirtti. Prof. Dr. Özcan, “Uluslararası Hemşireler Birliği, 2021 yılının temasını “Hemşireler: Geleceğin Sağlık Bakımı İçin Öncü Bir Ses” olarak belirledi. Dünyadaki tüm sağlık profesyonellerinin yarısından fazlasını hemşireler oluşturmaktadır. Sağlık profesyonelleri arasında en büyük çoğunluğa sahip olan hemşirelerin, sağlık hizmetinin geleceğinin planlanmasında önemli bir rol oynayacağı apaçıktır.” ifadelerini kullandı. Ayrıca Özcan, COVID-19 pandemisi ile mücadelenin küresel bir sorun olduğunu ve bilinçli korunmanın önemini vurguladı. Hemşirelerin toplumun kapsamlı, nitelikli ve güvenilir hemşirelik hizmetlerine ulaşabilmesi için, pandemi ile mücadelede en ön safta yer alarak sorumluluklarını yerine getirmeye devam ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Özcan; Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin de pandemi koşullarında hastanede klinik uygulama derslerine yüz yüze devam ederek, hemşirelik mesleğine katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.

Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Feyza Bülbül yaptığı konuşmada, hemşirelerin topluma ihtiyaç duyduğu bakımı kesintisiz sağlamaya çalıştıklarını, bir yandan ailelerinin sağlıklarını riske atarken diğer yandan zor şartlarda mücadele ettiklerini, pandemi sürecinde bu hizmetlerinin daha da anlamlı olduğunu ifade ederek ve tüm meslektaşlarının Hemşirelik Haftasını kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından iki oturumda gerçekleştirilen sempozyum, Öğr. Gör. Halime Durkut ve Öğr. Gör. Dr. Şeyma Çatalgöl’ün moderatörlüğünde devam etti. “Pandemi ve Hemşirelik” başlıklı ilk oturumda; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Media Subaşı Bağbuğa, Sağlık Bakanlığı Uşak İl Sağlık Müdürlüğü Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakımlar Sorumlusu Hemşire Dilek Yener ve Hemşire Hatice Ulu ve Uşak İl Sağlık Müdürlüğü Kurtuluş Aile Hekimliği Hemşiresi Neriman Peker konuyla ilgili sunumlarını yaptı.

Uşaklı Prof: Kasislere bakın eğitim seviyesini anlarsınız Uşaklı Prof: Kasislere bakın eğitim seviyesini anlarsınız

“Pandemide Hemşirelik Eğitimi” başlıklı ikinci oturumda ise Uşak Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları Öğr. Gör. Dr. Serdar Sever ve Dr. Öğr. Üyesi Sevcan Sevimli ile Hemşirelik Bölümü Lisans öğrencileri Ecmel Evci ve Ali Daşkın birer sunum gerçekleştirdi.  

Sempozyumda, pandemi sürecinden hemşirelerin ve hemşirelik öğrencilerinin nasıl etkilendiği, pandemide en ön saflarda mücadele eden hemşirelerin neler yaşadıkları, hemşirelik eğitiminin pandemiden etkilenmesi, pandemi ile birlikte hemşirelik mesleğinin güçlenen yanları, hemşirelik mesleğinin geleceği konularına yer verildi. 

Yoğun ilgi gören sempozyum soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim