Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki meslek liselerinde çevrim içi sanatsal etkinliklere Uşak'tan da dört lise katılacak.

Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki okullarda eğitim gören öğrencilerin, kendi bölgelerindeki Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri tarafından, öğretmenleri rehberliğinde sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması amacıyla çevrim içi etkinlik yapılacak.

Bu kapsamda; Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Uşak OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Uşak TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Eşme Şehit Nihat Köylü Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde sanata eğilimli öğrenciler, Uşak Besim Atalay Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından, gözlemci öğretmenler eşliğinde haftada iki gün "resim" veya "müzik ses icrası" üzerine eğitim alacak. Eğitimler sonunda düzenlenecek olan yarışmada dereceye girenler ödüllendirilecek.

"1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" sanatsal etkinliği ve düzenlenecek yarışma ile ilgili, okul idarecilerinin iştirakiyle yapılan değerlendirme toplantısında İl Millî Eğitim Müdürü Bülent Şahin, şunları söyledi:

"Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün başlattığı '1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor' isimli sanatsal etkinlikte, Besim Atalay Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından, gözlemci öğretmenler eşliğinde, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan katılımcı liselerin sanata eğilimli ve çalışmaya gönüllü öğrencilerine 1 Mart-30 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrim içi olarak haftada iki gün, birer saat olmak üzere iki branştan 'resim' veya 'müzik ses icrası' üzerine eğitim verilerek bu öğrencilerimiz, bireysel anlamda sanatsal üretim yapacak hâle getirilecekler. Bununla birlikte öğrencilerin birer eser ortaya çıkarmaları da teşvik edilecek."

Yapılacak etkinlikle öğrencilerin farklı alanlarda yeteneklerini göstermelerine imkân sağlanacağını ifade eden İl Müdürü Bülent Şahin, "İlimizde mesleki ve teknik alanlarda eğitim veren okullardaki öğrencilerimize sanat alanında da kendilerini gösterebilmelerine fırsat sağlayacağız. Deyim yerindeyse bu etkinlikle ilimizdeki mesleki ve teknik liselerimizde sanat rüzgârları esecek. Yapılacak tüm resim etkinliklerinin konusu serbesttir, müzik ses icrası etkinliklerinin konuları ise Türk Müziği, Halk Müziği veya Batı Müziği dallarının herhangi birinden seçilebilecektir. Eserler, Uşak İl Millî Eğitim Müdürlüğünce oluşturulacak "İl MEM Seçici Kurulu" tarafından 03-07 Mayıs 2021 tarihinde değerlendirilecek, her iki alanda resim ve müzik ses icrasında ilk üçe girenler seçilecektir. Her iki alanda birinci olanlara birer diz üstü bilgisayar verilecek. Her iki alanda ilk üç dereceye giren eserlerin sahibi olan öğrenciler ile etkinliklere çevrim içi ışmalarda rehberlik etmiş ve onların ürün veya eser ortaya çıkartmalarını sağlamış Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından "Katılım ve Teşekkür Belgesi" verilecektir" dedi.

Birinci olan eserlerin ödülleri ile katılım ve teşekkür belgelerinin Bakanlık tarafından gönderileceğini ve Mayıs ayında İl Millî Eğitim Müdürlüğünce ödül töreni düzenleneceğini belirten İl Müdürü Şahin, "Her iki alanda il birincisi olan eserler Mayıs ayında (https://mtegm.meb.gov.tr/) adresinden duyurulacaktır. Ayrıca öğrencilerin ortaya koyduğu tüm eserler çevrim içi sergi olarak Uşak İl Millî Eğitim Müdürlüğünün internet sayfasında ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne ait "Mesleğim Hayatım" Youtube sayfasında yayımlanacaktır" dedi.

Editör: TE Bilişim