Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü, Kovid-19 pandemisi nedeniyle devam eden uzaktan eğitim doğrultusunda arkeologları sanal ortamda bir araya getirerek, arkeoloji bilim tarihindeki ilk etkileşimli ‘Online Arkeoloji Konferansı’ gerçekleştirdi.

Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rainer Czichon’un moderatörlüğünde, Klasik Arkeoloji A.B.D.  Başkanı Prof. Dr. Birol Can’ın konuşmasıyla başlayan online konferansta, Atatürk Üniversitesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı Başkanı ve Van-Ayanis Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Işıklı “Dağlık Doğu Anadolu Yaylasında Arkeolojik Kırılma Noktaları” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. En erken arkeolojik izlerden başlayarak, Demir Çağı sonuna kadar geçen sürece dair yeni tespit ve önerilerin dile getirildiği sunum, bölgenin hem yerel kültürleri hem konumuna bağlı önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek

Türkiye’nin çeşitli illerinden ve Almanya’dan 230 kişinin etkileşimli olarak katıldığı konferansı, çok sayıda izleyici de canlı olarak takip etti. Etkinlik, Prof. Dr. Işıklı’nın verdiği önemli bilgilerin yanı sıra, arkeoloji alanının önde gelen isimleri olan Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu, Prof. Dr. Tuba Ökse, Prof. Dr. Kemalettin Köroğlu, Doç. Dr. Çiler Çilingiroğlu, Doç. Dr. Berkay Dinçer ve Dr. Pavol Hnila’ın katkılarıyla çalıştay havasında geçti.

Online Arkeoloji Konferanslarının organizasyonunu gerçekleştiren Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Yılmaz yaptığı açıklamada, “Arkeoloji bilim tarihindeki ilk etkileşimli ‘Online Arkeoloji Konferansı’nı 12 Mart tarihinde gerçekleştirdik. Etkinliğimiz, başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Lütfi Özav, Arkeoloji Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Rainer Czichon ve Klasik Arkeoloji A.B.D. Başkanı Prof. Dr. Birol Can’ın katkılarıyla gerçekleşti. Yoğun katılım ve olumlu geri dönüşler nedeniyle, online konferanslarımıza önümüzdeki haftalarda da sürdürmeye karar verdik. Serinin ikinci etkinliği, 19 Nisan 2020 Pazar günü saat 17.00’da, Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Doç. Dr. Çiler Çilingiroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek. Çilingiroğlu’nun “Doğu Akdeniz’de Tarihöncesi Denizciliği” başlıklı sunumuna online olarak katılım sağlanabilecek. Destek veren ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim