Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar? Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar?
Kısa bir süre önce Uşak Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdürürken, gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan S.Ç.’nin yerine vekaleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran getirildi. Sayın Dalkıran’ın yeni görevi ve unvanı usak.edu.tr adresine işlendi. Sayın Dalkıran, dün yapılan  “Engel Olma, Erişilebilirliği Sağla!” etkinliğine Rektör Vekili olarak katıldı. Burada bir açıklama yapan Sayın Dalkıran, “Üniversitemizdeki engeli bireylerin daha iyi imkanlar içinde olmaları için, öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim-öğretim almaları için çalışıyoruz. İlçelerimizdeki meslek yüksekokullarımız da dahil olmak üzere fakültelerimizde, kapalı spor salonumuzda, kütüphanemizde ve yeni rektörlük binamızda engelli, özel gereksinimli bireylerimiz için fiziki şartları uygun hale getirdik. Buradan engelli öğrencilerimizle aramızdaki güçlü bağın oluşmasında katkısı olan Yrd. Doç. Dr. Şule Güçyeter’e teşekkür ediyorum. Cenabı Hak biz insanları en güzel tarzda, ahsen bir tarzda yaratmıştır. Konu çok yönlü bakılması gereken bir konu elbette. Ama nereden bakılırsa bakılsın hepimizin halimize şükretmesi gerekir. Allah’a çok şükür devletimiz engelli bireylerimiz için elinden gelen tüm gayreti sarf etmektedir. Cenabı Hak devletimize ve milletimize zeval vermesin” dedi. 



SAYIN DALKIRAN KİMDİR?
1960 Uşak/Banazda doğan Sayın Dalkıran, 1971’de Banaz Kızılcasöğüt ilkokulunu, 1974 senesinde de Banaz Kızılcasöğüt Ortaokulunu bitirdi. 1978 senesinde Manisa Demirci imam Hatip Lisesini bitiren Sayın Dalkıran, 1983 senesinde de Atatürk Üniversitesi ilahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı sene bir müddet Kartal Ticaret Lisesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği vazifesinde bulundu. 1995 senesinde ibn-i Kemalin Düşünce Tarihimizdeki Yeri isimli çalışması ile Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktorasını tamamladı. 1993-1997 seneleri arasında Sütçü imam Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde Öğretim Görevlisi olan hocamız, 1997 senesinde Atatürk Üniversitesi Erzincan ilahiyat Meslek Yüksekolunda yardımcı doçent oldu. 
     1990 senesinde doçent, 2005 senesinde de profesör olan hocamız, Atatürk Üniversitesi Erzincan ilahiyat Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcılığı, Atatürk Üniversitesi Erzincan ilahiyat Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyeliği, Atatürk Üniversitesi ilahiyat Fakültesi islam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği ve Atatürk Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Temel islam Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı, Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanlığı gibi vazifelerde bulundu. Halen Uşak Üniversitesinde rektör vekili olarak görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk sahibi olan Sayın DALKIRAN iyi derecede Arapça ve orta derecede İngilizce bilmektedir. 
 
Editör: TE Bilişim