Uşak Üniversitesi Kurban Bayramı coşkusunu dijital ortamda yaşadı. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın katılımıyla yapılan çevrimiçi bayramlaşmaya, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Çevrimiçi bayramlaşmada Rektör Savaş, herkesin bayramını kutlayarak, “İki büyük dini bayramımızdan biri olan Kurban Bayramı’na erişmiş olmanın mutluluğu içindeyiz. Bizleri bir Kurban Bayramı’na daha kavuşturan Rabbimize hamd olsun. Kurban Bayramı’nın rahmet ve bereketinin sıkıntılarımızdan kurtuluşumuza vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.’’dedi.

İki dini bayramımızdan biri olan Ramazan Bayramının zorluklarla mücadele etme anlamı taşıdığını, Kurban Bayramının ise arafat, şeytan taşlama, tavaf yani Haç ibadeti gibi önemli bir anlamı olduğuna dikkat çeken Rektör Savaş, ‘‘Bu ibadet içinde en önemli olan şeytan taşlama. Cenab-ı Hak, içimizdeki ve dışımızdaki şeytanları kovma gücü nasip etsin. Hayat çabuk geçiyor. İki şey çok önemli. Birincisi işimizi iyi ve güzel yapmak ikincisi ise yaptığımız işlerde Hakkın rızasını kazanmak. Güzel işler yapmak herkese nasip olmuyor ancak bizler bilim insanları olarak yaptığımız çalışmalarla gençlerimize daha iyi bir dünya bırakmak için çaba göstermeliyiz. Yılmadan yorulmadan gençlerimiz ve ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Üniversiteler olarak yaptığımız çalışmalar aynı zamanda ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı vermektedir. Allah tüm çalışmalarımızı muvaffak kılsın’’şeklinde konuştu.

Karakuyu, Derbent, Malkoçoğlu ve Mehmet Emin Hoşgör'deki öğretmenlerle buluştular Karakuyu, Derbent, Malkoçoğlu ve Mehmet Emin Hoşgör'deki öğretmenlerle buluştular

Bayramların, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının yoğunlaştığı, kardeşlik bağlarının kuvvetlendiği, dargınlıkların unutulduğu, yardımlaşma ve dayanışmanın çoğaldığı, büyüklerimizin rızalarının küçüklerimizin gönüllerinin alındığı, tüm toplum kesimlerinin kaynaşmasına vesile olan müstesna günler olduğunu belirten Prof. Dr. Savaş ‘‘Rabbimden bu mübarek günler hürmetine milletçe sırat-ı müstakim üzere işimizi kolaylaştırmasını, yüreğimizi ferahlatmasını gayretimizi ve gücümüzü artırmasını niyaz ediyorum. Bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda her zaman olduğu gibi bugün de en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir. Ülkemizin, bölgemizin ve dünyanın zorlu bir süreçten geçtiği bu günlerde, idrak ettiğimiz bayramın manevi ikliminin her alanda aydınlık geleceğimizin müjdecisi olmasını diliyorum. Kurban bayramı vesilesiyle; tüm dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği Covid-19 pandemisinin bir an önce son bulmasını Cenab-ı Haktan diliyor, aşılamanın tüm hızıyla sürdüğü şu günlerde, rehavete kapılmadan hepimizin gerekli tedbirleri almaya devam edeceğine inanıyorum.’’ifadelerini kullandı.

Bayram vesilesiyle; vefat eden üniversite personellerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Rektör Savaş ‘‘Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramınızı tekrar gönülden kutluyor, bu mübarek günlerin Uşak Üniversitesi çalışanlarımız ve öğrencilerimiz başta olmak üzere Milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur, mutluluk ve bereket getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.’’dedi.

Konuşmasının sonunda Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, insanlığın şu günlerde en çok ihtiyaç duyduğu sağlık ve huzura en kısa zamanda kavuşmasını temenni ederek tüm personele çalışmalarında başarılar diledi. Bayramlaşma, söz almak isteyen herkesin bayramla ilgili dilek ve temennilerini dile getirmesinin ardından sona erdi.

Akademik ve idari personelle bayramlaşmanın ardından Rektör Savaş, öğrencilerle çevrimiçi bir araya gelerek bayramlaştı. Rektör Savaş, kampüsün öğrencisiz bir anlamı olmadığına dikkat çekerek, en kısa zamanda pandemi sürecinin atlatılarak öğrencilerle tekrar bir araya gelmek istediklerini belirtti. Eylül ayında üniversitelerin açılarak öğrencilerle yüz yüze eğitim-öğretime başlamayı çok istediklerini söyleyen Prof. Dr. Savaş, ‘‘Sizleri çok özledik. Aşılama süreci tüm hızıyla devam ediyor. Aşılanmaya rağmen rehavete kapılmamalı, dikkat etmeye devam etmeliyiz. Cenab-ı Hak’tan dileğimiz bu sürecin bir an önce bitmesi ve yüz yüze eğitime geçmek. Herkesten kurallara uymaya devam etmelerini istiyoruz. Sizler de kurallara uymayanları uyarın. Cenab-ı Hak, sağlıklı, mutlu ve yüz yüze bayramlar nasip etsin. Sizlerin ve ailelerinizin bayramını kutluyorum.’’dedi.

Bayramlaşma Rektör Savaş’ın, öğrencilerle bir süre sohbet etmesi ve sorularını cevaplamasının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim