Görevi gençlere emanet eden Uşak Eğitim İş Başkanı Ercan Uzun: 25 yıl zor şartlarda mücadele ettik Görevi gençlere emanet eden Uşak Eğitim İş Başkanı Ercan Uzun: 25 yıl zor şartlarda mücadele ettik
 usakport.com// Uşak Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencilerinin kayıtlarıyla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Uşak Üniversitesi’nden ismini açıklamak istemeyen bir kaynak, İletişim Fakültesi’ne yüksek lisans öğrenci alımı yapılırken, başvurusu olmayan 2 kişinin yüksek lisans kaydının yapıldığını ve illegal kayıt işleminin dekanlık tarafından fark edilerek silindiğini öne sürdü. Başvurusu olmayan Ç.K. ve F.Y. isimli öğrencilerin kayıt işlemini Uşak Üniversitesi’nden M.Ö.’nün yaptığı iddia edilirken, konunun Rektör Prof. Dr. Sait Çelik’e bildirilip bildirilmediğinin henüz belli olmadığı ifade edildi. Kaydı yaptırdığı öne sürülen yetkili hakkında da henüz soruşturma açılıp açılmadığı netlik kazanmazken, duruma bazı öğretim görevlileri tepki gösterdi. İsmini açıklamak istemeyen bir kaynak, “Böyle bir durum, gerçekten olmuşsa, gereği yapılmalıdır. Ayrıca bu iki öğrenciye  danışman atandığına dair de deliller olduğu söyleniyor. Bu konuda üniversite yönetimi acil bir inceleme yapmalı. Aksi halde bu tip şaibeli durumlar, kurumumuzu kirletir” dedi. Öte yandan söz konusu iddialar üniversitedeki görevli olan bazı öğretim üyelerince de doğrulandı.

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ’NDE YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ

Ayrıca geçtiğimiz hafta bayan ve erkek sınıfları birleştirilen İslami İlimler Fakültesi’nde sınıflar yeniden ayrıldı. Öğrencilerin, “Biz buraya kız ve erkek ayrı olduğu için geldik, eski düzenimizi geri istiyoruz” talebine yönetim kayıtsız kalmadı. Öğrencilerin sitemine kulak veren üniversite yönetimi, sınıfların bayan ve erkek olarak ayrılmasına karar verdi. Öğrenciler, söz konusu karardan memnun olduklarını bildirdi. 

Editör: TE Bilişim