Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek
Kalkınma Bakanlığı'nın himayelerinde Uşak Valiliği ve Zafer Kalkınma Ajansının koordinasyonunda düzenlenen 11. Kalkınma Planı gençlere yönelik hazırlık toplantısı Uşak Üniversitesinde gerçekleştirildi. 
 
Toplantıya Vali Salim Demir, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, ZEKA Uşak Koordinatörü Mehmet Tekeli, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 
 
Planlama ve Bölgesel Koordinasyon Birim Başkanı Hacı Mustafa Tarkan tarafından toplantının içeriği ve işleyişi hakkında sunum yaptığı toplantıda, öğrencilere yönelik anket çalışmaları gerçekleştirildi. 
 
Toplantıda konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, "Bugün süper devletler 50 yıl, 100 yıl sonraki hedeflerini koymakta ve gün gün planlarını uygulamaktadır. O yüzden biz büyük düşünmeliyiz ve bu hedeflere doğru koşmak zorundayız. Aksi halde hiçbir zaman gelişmiş ülke olma olasılığını yakalayamayız. Bu nedenle bu programın gençler için son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Lütfen kendinizi geliştirecek her şeye katılınız,  kendinizi geliştirecek her kitabı da okuyunuz, kendinizi geliştirecek her bilgiye sahip olmak için de elinizden gelen bütün gayret ve çabaları gösteriniz. Bilgi en büyük güçtür, ne kadar bilgiliyseniz, sevginiz o kadar artar, ne kadar bilgiliyseniz her yerde iş bulma şansınız yükselir. O nedenle programları kaçırmamaya gayret edin” dedi. 
 
Toplantıda konuşan Vali Salim Demir ise, 11. Kalkınma Planı hazırlık toplantısının gençlerin geleceğinin planlanmasında başlangıç olacağını ifade ederek katılımcı demokrasinin bir anlamda farklı bir boyutta yansımasını ifade eden bu anket çalışmasının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. 
 
Vali Salim Demir konuşmasına şöyle devam etti, "Gençlerimiz kendi geleceklerini temsil ettikleri gibi, ülkenin, devletin, milletin ve hatta ailelerinin geleceklerini temsil etmektedirler. Bizler ülkemize, devletimize, milletimize, ailemize ve kendimize iyi bir gelecek oluşturmak istiyorsak, mutlaka kendi hayatımızı güzel bir şekilde planlamalıyız.  Zira, 2023 Yılı hedefleri bugünün gençlerinin de geleceklerinin temelinin atıldığı hedefleri kapsamaktadır. Bugün dünyadaki 190 ülkeden ön plana çıkmış, başarılı olmuş ülkeler varsa mutlaka disiplinli ve geleceğe yönelik çalışmalar yaptıkları için başarılı olmuşlardır. Başarı tesadüfen elde edilen bir olgu değildir. Bizler de ülkemiz için mutlaka planlı, programlı ve bütün fertleriyle, bütün sektörleriyle destek verilen, katılım sağlanan çalışmalara ihtiyacımız var" dedi. 
 
Şu anda 10. Kalkınma Planını uygulandığını vurgulayan Vali Salim Demir, "11. Kalkınma Planı 2019 - 2023 yıllarını kapsayacak. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 100. yılına 11. Kalkınma Planı ile gireceğiz. Devletimizin 2023, 2051 ve 2071 hedefleri vardır. İşte bu hedeflerin en önemli basamağı olan 2023 hedeflerine 11. Kalkınma Planı ile gireceğiz. Eğer biz geleceğimiz için ve ülkemiz için iyi bir planlama yaparsak başarıyı yakalayabiliriz. Ülkemizi mutlaka bugün bulunduğu yerden daha ileri taşımamız lazım. Biz şu anda bir bayrak yarışındayız. Eğer ülkemiz, çocuklarımız için iyi bir gelecek istiyorsak, ülkemiz adına almış olduğumuz görevi mutlaka daha üst seviyelere, üst basamaklara, her sektörde ve her konuda götürmek zorundayız" diye konuştu.
 
Vali Salim Demir'in konuşmasının ardından toplantı öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen anket çalışmalarıyla devam etti. 
Editör: TE Bilişim