Eşme ilçesinde 300 kişilik Beyaz Melekler Kız Öğrenci yurdunun temeli düzenlenen törenle atıldı.  Törene Vali Ahmet Okur, Milletvekilleri Alim Tunç, Mehmet Altay, Özkan Yalım, Eşme Kaymakamı Ozan Gazel, protokol üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı: Çaresi yok kaçamayacaksınız! Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı: Çaresi yok kaçamayacaksınız!

Temel atma törenine geçilmeden önce bir konuşma yapan Vali Ahmet Okur projenin en başından bu safhaya gelmesine kadar emeği geçenlere teşekkürlerini ifade etti. 

Vali Okur konuşmasının devamında “Bugün güneydoğuda eski Osmanlı toprakları olan Suriye’de bizim kahramanlarımız askerimiz, polisimiz ülkemizin bekası, geleceği, istikbali için çok ciddi bir silahlı mücadelede veriyor, hayatlarını canlarını kanlarını feda ederek, ortaya koyarak çarpışıyorlar. Onlar bizlerin güvenliği ve huzuru için; daha rahat yaşayalım, daha iyi eğitim görelim diye mücadele ediyorlar. Bize burada çok çalışmak düşüyor. Onların bize emanet ettikleri, atalarımızın ve şehitlerimizin bize emanet ettiği bu topraklarda işimizi en iyi şekilde yapmamız gerekiyor” dedi.

Uşak merkezde olduğu gibi ilçelerde de eğitim hamlesinin devam ettiğini belirten Vali Okur, “Eğitim hakikaten çok önemli, özellikle Eşme özeline indiğimizde nerdeyse Uşak ile yarışan bir eğitim kalitesi ve başarısı var. İnşallah bu öğrenci yurdunun hayata geçirilmesi ile birlikte Eşme’de ciddi anlamda yeni atılımlar olacak. Çocuklarınızı her şeyi ile emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, okullarımızda bu anlamda hep eğitimin önemini ön planda tutarak çalışıyorlar. 15 Temmuz hadisesinde ülkesine, meclisine, vatandaşına kadınına kızına yaşlısına gencine silah çeken melun terör örgütü de maalesef hep eğitim müesseselerini kullanarak bu kadar büyüdü gelişti. Eğitime ve çocuklarımıza sahip çıkmak her ailenin her anne babanın birinci vazifesidir. Eğitim işi başkasına emanet edilecek bir vazife değildir. Asıl gayemiz ve hedefimiz devletimizin bütün okulları yapması ve işletmesidir. Ancak bulunduğumuz noktada ve mevcut imkanlarla hem okulların hem yurtların işletmesi tamamıyla devlete almak mümkün değil. Sivil toplum örgütleri, dernekler, vakıflar bu işe sahip çıkacaklar ama anneler ve babalarda mutlaka çocuklarını takip edip sahip çıkacaklar. Başkasına emanet ettiğimiz zaman yavrularımızın ne hale geldiğini görebildik. Asker kılığına girmiş koca koca generaller koca koca paşalar içinden çıktığı topluma silah sıkar hale geldilerse o dönüşümü o zihni nasıl yaşadıklarını takip ederek çocuklarımıza sahip çıkmak noktasındaki amacımızı belirlememiz gerekiyor.  Bundan sonra birlik beraberlik içersinde ülkesinin istikbalini yeni Türkiye’nin hedeflerini kendimize örnek alarak çok daha fazla çalışmayız. Bu ülke bu topraklar kolay kazanılmadı kolay bu noktalara gelinmedi. Biz artık millet olarak ihanetlere kumpaslara her türlü tuzaklara bağışıklık kazana kazana bu günlere kadar geldik. Ancak bugünden sonra aynı tuzaklara düşmek istemiyor, aynı hadiseleri yaşamak istemiyoruz. Bundan sonra bizim evlatlarımız kendi ülkemizin geleceği için çalışsın istiyoruz. İnanıyorum ki ülkemizin başına sarılmak istenen terörü de devletin güvenilir kurumlarında verilen eğitimle yeneceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Okur ile birlikte il protokolü tarafından Uşak İli Eşme İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının Şehit Cemalettin Avcı Anadolu Lisesi bahçesinde uygulanmak üzere hazırladığı 300 öğrenci kapasiteli yurt projesinin temeli dualarla atıldı. İnşa edilen yurt binası Eşme ilçesinde önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Bodrum kat dahil 5 kat yüksekliği bulunan 2078 metrekare oturum, 8632 metrekare inşaat alanına sahip yurt binasında, 4 er kişilik 78 oda, etüt odaları, dinlenme ve tv odaları, 300 kişilik konferans salonu ile öğrenciler ve yurt idari personelinin ihtiyaçlarını karşılayacak donatılara sahip bulunuyor. Yer teslimi 01.06.2016 tarihinde yapılan yurt binasının yapımının 2017-2018 eğitim öğretim yılına yetişecek şekilde tamamlanması planlanıyor. 

Editör: TE Bilişim