Uşak Tıp'ın Kurucu Dekanı: Buraya sadece dışkı tahlili yapacak değil, ders anlatacak adam da lazım Uşak Tıp'ın Kurucu Dekanı: Buraya sadece dışkı tahlili yapacak değil, ders anlatacak adam da lazım
 Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş'un kalkınması için ulaşımın şart olduğunu ve sadece güvenliğe odaklanmanın yanlış olduğunu söyledi. 
Muş'un gelişmesiyle ilgili makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, Muş'ta tıp fakültesi kurulması için de ulaşımın şart olduğunu belirtti. Yavuz, "Böylelikle insanlar her iklim koşulunda kısa sürede Muş merkezle bütünleşecekler. Bütün bu ulaşım altyapısını sağladığımızda, siz bir brifing dosyası hazırladığınızda bunu ikna etmeniz daha kolay olur. Nitekim biz bunu Uşak ilinde yaptık. 350 bin nüfuslu bir Uşak’a biz tıp fakültesi kazandırdık. Orada biraz önce bahsettiğim bağlantı yollarını oluşturduk. Orada bu yaptığımız proje sayesinde Sayın Başbakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik bunu. Yani bu şehrin nüfusu 350 bin değil, bu şehrin nüfusu 750 bindir dedik. Bizim Muş’ta da yapmak istediğimiz şey sadece Muş’un kendi nüfusu değil. Burada bulunan bölgeleri de bütünleştirmek istiyoruz. Bizim ilk etapta üzerinde durduğumuz şey ulaşım altyapısı standartlarını çok iyi hale getirmemiz gerekiyor. İkinci yapacağımız şey eğitim araştırma hastanesini devreye koyacağız. Daha sonra bu şehrin amacı mutlaka tıp fakültesi olmalıdır." 
Editör: TE Bilişim