Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı ve KESK İl Temsilcisi Burak Yavaş, üyeleri Ayşe Koray’ı mahkeme kararına rağmen, istediği okula atamayan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı hakkında, “görevi kötüye kullanma ve yargı kararlarını uygulamama” suçlarından yargıya başvuracaklarını açıkladı.

Müdür atamaları tartışması, Uşak’ta da bitmiyor. Son olarak, okul müdürü olarak atanmayan ve yargıya başvuran Ayşe Koray’ın tercih ettiği okula müdür olarak atanmak istemesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Uşak Öğretmenevi binasının yenilenmesi için çalışma yapılıyor Uşak Öğretmenevi binasının yenilenmesi için çalışma yapılıyor

Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı ve aynı zamanda KESK Uşak İl temsilcisi olan Burak yavaş yazılı bir açıklama yaparak, yargı kararına uymadığını iddia ettiği İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

“AKLA HAYALE GELMEDİK YÖNTEMLER”

Yavaş, konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları kaydetti:

“Üyemiz Ayşe Koray’ın Okul Müdürlüğü davasında Danıştay İkinci Dairesi 2012/4268 Esas ve 2015/4716 nolu bozma kararı vermiştir. Bu karara istinaden üyemiz Ayşe Koaray’a Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü tercihte bulunabileceği liseleri gösteren bir liste yollamış ve okul müdürlüğü için tercihte bulunmasını istemiştir.

Üyemiz yasal süresi içinde Uşak MEM tarafından yollanan listedeki okullardan Sivaslı ilçesi Dursun Yalım Fen Lisesine başvuruda bulununca Uşak MEM atama yapmamak için akla hayale gelmedik bir yöntem bulmuştur. Üyemizin atamasını engellemek için şu an yürürlükte olmayan yönetmeliğe atıfta bulunarak Dursun Yalım Fen Lisesi tercihini geri çekmesini istemiştir.

Bizler Eğitim Sen olarak üyemizin Dursun Yalım Fen Lisesi tercihi engellemeye çalışan atamadan sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısını uyarıyoruz. Üyemizin Danıştay Kararına rağmen 30 günlük süre içerisinde Dursun Yalım Fen lisesine kurum müdürü olarak atanmaması halinde görevi kötüye kullanma ve yargı kararlarını uygulamama başta olmak üzere her türlü hukuki girişimde bulunacağımızı Uşak Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim