Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uşak Belediyesi ortaklaşa Dikilitaş İlköğretim Okulunda zengin kütüphane kurulacak.

Konuyla alakalı basın açıklaması yapan Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, zengin kütüphanede hep teknolojik açıdan hem de, manüel olarak öğrencilerin her istediklerine ulaşabileceklerini ifade etti. Tatil zamanlarında öğrencilerin vakitlerini daha verimli kullanabilmeleri için böyle bir proje başlattıklarını aktaran Şahin, “Kamu kaynaklarının daha verimli ve etkili bir şekilde kullanılabilmesi için gelişmiş birçok ülkede okullardan, okul saatleri dışında da yararlanılmasına yönelik eğilimler artmaktadır. Okullar, okul saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında hizmet sunan kurumlar haline dönüşmüştür. Okullarda sadece öğrencilere değil, tatil zamanlarında, okul çevresindeki mekânlarda yaşayan vatandaşlarımıza da hizmet verilmektedir. Uşak Valiliği (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) ve Uşak Belediyesi işbirliğiyle öncelikle İlimizdeki Dikilitaş İlkokul Müdürlüğü’ne Zenginleştirilmiş Kütüphane kurulacaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi ve Belediye Başkanlığımızın kaynakları doğrultusunda Okullarımıza Z Kütüphane kurularak; hem öğrencilerimiz hem de vatandaşlarımız yararlandırılacaktır” dedi.


BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ YAYINLAŞIYOR

Bilişim teknolojilerinin hızla yaygınlaşmasıyla öğrencilerin okuma alışkanlıklarının azaldığı gözlemlenmediklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, “Yeni kuşakların öğrenme ve algılama şartlarına uygun tasarlanan Z Kütüphaneler (Zenginleştirilmiş Kütüphane) öğrencilerin azalan okuma alışkanlıklarını geri kazandırmada önemli bir rol oynayacaktır. Okuma kültürü, ülkelerin gelişmişlik düzeyleri ile doğrudan ilişkili, önemli göstergelerden biridir. Öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza okuma kültürünü kazandırmak ve bu kültürü geliştirmek amacıyla yapılacak olan bu işbirliğinin eğitime büyük katkılar sağlayacağı öngörülmektedir. Bu kapsamda.  Zenginleştirilmiş Kütüphane Kurulması işbirliği Protokolü imza töreni, 24 Haziran 2014 Salı günü Saat 11.00 ‘de Uşak Valiliği Toplantı salonunda gerçekleştirilecektir” dedi.

Uşak ve Bolu’da mülteci popülizmi; Ankara ve İstanbul’da ise mültecilere destek projeleri! Uşak ve Bolu’da mülteci popülizmi; Ankara ve İstanbul’da ise mültecilere destek projeleri!

 

 

 

Editör: TE Bilişim