Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şubesi ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Sen Uşak Şubesi arasında imzalanan protokol imzalayarak ortaklaşa  “Ata’ya Mektup” başlıklı konulu kompozisyon yarışması düzenleniyor. Dereceye girenlere çeşitli ödüller var.

ADD Uşak Şubesi ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” etkinlikleri çerçevesinde “ATA’YA MEKTUP” konulu kompozisyon yarışması düzenleniyor. ADD Uşak Şube Başkanı Dr. Arif Güvenir. “Uşak il genelinde düzenlenecek yarışmanın ilk ve ortaokulda okuyan öğrencileri kapsadığını dereceye giren öğrencilere de çeşitli ödüller verileceğini” duyurdu.

Yarışmanın amacı hakkında bilgiler veren ADD Uşak Şube Başkanı Dr. Arif Güvenir, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram” 23 Nisan 1920 yılında ilk TBMM’nin kurulduğu tarih olması itibarıyla bugünkü bağımsız, demokratik cumhuriyetin kurulmasının temeli olan bir bayramdır. Bizde bu bayramın önemini gelecek nesillere anlatmak onları bu bilinçle kompozisyon yarışması düzenledik” dedi.

Yarışmanın Uşak ilçelerindeki tüm ilk ve ortaokulları kapsadığını belirten Güvenir, “Şu anda başvurular sona ermiş olmasına rağmen öğrencilerimizin yarışmaya katılmak istemeleri bizi ayrıca mutlu kılıyor. Başvuru süresini uzatmayı da düşünüyoruz. Yarışma; İlk 4 sınıflar için ayrı, ikinci dördüncü sınıflar için ayrı kategorilerde düzenlendi. İki kategoride birinci gelenlere, 1 yıl ücretsiz İngilizce kursu ve 7inç tablet bilgisayar, ikincilere 10 inç tablet bilgisayar, üçünce gelen öğrencilerimize de bisiklet armağan edeceğiz. Ayrıca, yarışmada dereceye giremeyen ve ödül törenine gelen her öğrenciye de Atatürklü tişörtler hediye edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Ata’ya Mektup var” Kompozisyon yarışmasında değerlendirme komisyonu oluşturulmasında ve öğrencilerin katılımının sağlanmasında Eğitim-Sen Uşak Şubesi’ne çabaları için teşekkür eden Güvenir, “Yarışmanın değerlendirme kurulu de Eğitim-Sen tarafından oluşturuldu. Bu yarışmada dereceye girecek eserleri Türkçe öğretmenleri: Enis Bölme, Yaşar kayacık ve Turgay Onaral oluşturacak” ifadesini kullandı.

ÇOCUK ŞÖLENİ DÜZENLENECEK

 

Görevi gençlere emanet eden Uşak Eğitim İş Başkanı Ercan Uzun: 25 yıl zor şartlarda mücadele ettik Görevi gençlere emanet eden Uşak Eğitim İş Başkanı Ercan Uzun: 25 yıl zor şartlarda mücadele ettik

“Ata’ya Mektup var” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin

ödüllerinin düzenlenecek bir şölenle verileceğini de belirten Güvenir, “İstanbul 1 Nolu Düğün Salonu’nda 23 Nisan Çarşamba günü saat: 17.00 de büyük bir şölen düzenleyerek, hem “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” nı kutlayacağız. Hem de yarışmada dereceye giren bütün öğrencilerin ödüllerini dağıtacağız. Şölenimize tüm Uşak halkını bekliyoruz” diyerek Uşak Halkını davet etti.

 

Editör: TE Bilişim