TKDK YAKINDA ÇIKACAĞI ÇAĞRI İLANININ STARTINI BANAZ’DA VERDİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Uşak İl Koordinatörlüğü, 14 Ekim 2014 tarihinde Banaz’daki muhtarlara yönelik bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenledi. Banaz İlçe Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Uşak İlimizde desteklenen yatırımlar, 13. Başvuru Çağrı Dönemi ön bilgilendirme ve IPARD Programı hakkında katılımcılara detaylı bilgi verildi. Toplantıya Banaz kaymakamı Muzaffer ŞAHİNER, Belediye başkanı Zafer ARPACI, TKDK Uşak İl Koordinatörü Cihan KARAHAN, İl Tarım Müdürü Erkan KAHRAMAN, İlçede görev yapan mülki idareciler, banka temsilcileri ve çok sayıda muhtar katıldı.

Toplantının başında konuşan Banaz Kaymakamı Muzaffer ŞAHİNER; TKDK’nın çalışmalarından övgüyle söz ederken Uşak’ın en büyük ilçesi olan Banaz’ın bu hibelerden en az faydalanan yer olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yeni dönemlerde daha fazla yatırım çekebilmek için bu toplantıların düzenlenmesinin çok önemli olduğunu, kaymakamlık olarak ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını söyledi.

TKDK sunumundan önce söz alan TKDK Uşak İl Koordinatörü Cihan KARAHAN, konuşmasında tüm girişimcileri IPARD programı kapsamında; Uşak’ta, özellikle Banaz’da yatırım yapmaya ve ilimizi bu hibelerden olabildiğince çok faydalandırmaya davet etti. Kasım ayında yeni bir çağrıya çıkacağını bu çağrıda et, süt, meyve, sebze ve balık işleyen işletmelerine destek vereceklerini ayrıca bu çağrı kapsamında arıcılık, tıbbi ve aromatik bitki, süs bitkisi, yerel ürünler, el sanatları, kırsal turizm ve kültür balıkçılığı yatırımlarının da destekleneceğini katılımcılara aktardı. 211 milyon Avroluk bir bütçenin ellerinde mevcut olduğunu ve başvuran herkesi desteklemek için gayret sarf ettiklerini aktardı. % 50 hibe desteklerinin yatırımcılar için önemli bir fırsat olduğunu dile getirerek,  Uşak İlinin potansiyeline ulaşması, Yeni Türkiye hedefinin yakalanmasının zor olmadığını sözlerine ekledi. Sayın KARAHAN’ın konuşmasından sonra Uzman Mehmet DURMUŞ tarafından IPARD Programı hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunum sonunda ise soru cevap bölümünde interaktif biçimde yatırımcıların soruları yanıtlandı.

Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar! Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar!

Toplantının son bölümünde söz alan Uşak İl Tarım Müdürü Erkan KAHRAMAN, sertifikalı tohum kullanmanın, modern sistemle tarım ve hayvancılığın yapılmasının zorunlulukları ve karlılığı konusunda bilgilendirmede bulundu. İl Müdürümüz ardından vatandaşlarımızın sorularını cevaplayarak program sonlandırıldı.

 

Editör: TE Bilişim