BORSA SATIŞ SALONU FAALİYETTE

Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, Başkan yardımcısı Haşim Çelik, yönetim kurulu üyeleri Ömer Özden ve Bekir Kütük ile Borsa hizmet binasında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü sebebi ile basın mensupları ile buluştu.

Uşak'ta 1 TL'ye çay  haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon Uşak'ta 1 TL'ye çay haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon

2014 yılında Ticaret Borsası üyelerine daha iyi hizmet sunmak adına satış salonunu 300 bin TL’lik yatırım yaparak faaliyete geçirdiğini aktaran Sezer basın mensuplarına satış salonunu tanıttı.Sezer, “Çiftçi ve tüccar olan üyelerimiz ürünlerini daha kaliteli ve daha iyi fiyattan satım yapmaları amacı ile seans salonu yaptık. Ayrıca tartı, sonda makinesi ve analiz makinesi alarak çiftçilerimizin ürün değerlerini ölçtük. Çiftçimiz ürününü borsamıza getirerek, değerlerini birebir el değmeden ürün numunesi alarak, numune örneğini analiz cihazına alabiliyoruz. Burada ürünler analiz edildikten sonra ürün değerleri, seans salonunda ekrana yansıtılıyor. Burada ürünün kalitesini ortaya çıkarıp çiftçimiz ürününü hak ettiği değerden satmasını tüccarlarımızın daha kaliteli ürün almasını sağlamaktayız. Bunları üyelerimizin desteği sayesinde gerçekleştirdik” dedi.

Borsa işlem hacmini 535 Milyon TL’ye yükseltti

Uşak Ticaret Borsasının 2014 yılı değerlendirmesinde bulunan Mustafa Sezer, 2014 yılında 535 milyon 198 bin 127 TL toplam işlem gerçekleştiğini söyledi. 2013 yılı ile kıyaslandığında yüzde 33 büyüme gerçekleştiğini vurgulayan Sezer, çiftçi ve tüccarı birleştiren unsur olarak çalıştıklarını dile getirdi.

HUBUBAT DÜŞTÜ BAKLİYAT ARTTI

Geçen yıl meydana gelen kuraklık sebebiyle toplam hububat işlem hacmi % 14 gerileme göstermiş olup diğer kalemlerde artış göstererek % 33 oranında işlem hacminde artış sağlamıştır.

Toplamda işlem hacmi 535 milyon TL ye ulaşmış hedeflenen işlem miktarını  bir milyon TL ye ulaştırmak için sistemli ve kurumsal çalışmalarını devam ettirmektedir’’dedi

Editör: TE Bilişim