Motorine indirim geliyor! Uşak, İzmir, Aydın ve Muğla'da mazotun litresi 41,80 seviyesine düşecek Motorine indirim geliyor! Uşak, İzmir, Aydın ve Muğla'da mazotun litresi 41,80 seviyesine düşecek

 CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, partisinin kazandığı Sivaslı Belediyesi'nde, 2021 yılı için asgari ücretin 3 bin 100 TL olduğunu söyledi. Bugün CHP Uşak İl Binası'nda Milletvekili Özkan Yalım ile birlikte bir basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Ali Karaoba, burada yıl sonu için kısa bir mesaj verdi. Mesajında, yeni asgari ücrete değinen CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, asgari ücret komisyonunun belirlediği 2 bin 825 TL 90 kuruşluk asgari ücretin yeterli olmadığını ifade etti. Sivaslı Belediye Başkanı CHP'li Hürriyet Şafak'ın diğer CHP'li belediyeler gibi bu rakamı 3 bin 100 TL olarak belirlediğini dile getiren Ali Karaoba, "Hürriyet Şafak başkanımı alkışlıyorum ve tebrik ediyorum. Elbette bu pahalılıkta bu rakam da yeterli değildir fakat yine de hükümetin insanımıza reva gördüğünün üstündedir. Tüm zorluklara rağmen CHP'li belediyeler çalışanına insanca yaşayacağı koşullar sunmak için canını dişine takmaktadır" dedi. Cumhurbaşkanı maaşının asgari ücretin 31 katı olduğunu dile getiren Karaoba, "Nedense milletvekili ve cumhurbaşkanı maaşlarında komisyon kurulmaz ve bu iş sessiz sedasız halledilir" ifadesini kullandı.

Türkiye'ye gelişi ertelenen covid-19 aşısına da değinen Ali Karaoba, "Ben bir doktorum ve aşının soğuk zincirle korunması gerektiğini bilirim. Sanki beyaz eşya geliyor gibi aşı ithal edilmez. Üzerine bir A4 kağıdıyla yazı yazmakla bu iş çözülmez. Aşının neden geciktiği bir tarafa orada bozulup bozulmayacağı halen bilinmiyor. 3 maskeyi dağıtamayanların şimdi de aşı işini eline yüzüne bulaştırdığını görüyoruz" diye konuştu. 

Öte yandan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, hakkında ortaya atılan işçilerine maaş ödemediğine dair idddiaya da yanıt verdi. Özkan Yalım, kent ve ülke gündemiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 

Editör: TE Bilişim