Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal


Covid-19 salgını nedeniyle, fiyatında artış yaşanan ürünler listesine, çölyak hastalarının kullandığı gulutensiz ekmek ve diğer gıda ürünleri de eklendi. 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği Başkanı Ömre Ümran Aydın, daha önceki fiyatlara nazaran yüzde 100 ve üzeri artışlara şahit olduklarını ifade etti. 
Çölyak hastalarının toplumdaki dezavantajlı gruplar arasında yer aldığını ve her besini tüketemediklerini dile getiren Ömre Ümran Aydın, ürün tedarik zincirinde yer alan işletmelerin kar amacı gütmesinde her hangi bir mahsur olmadığını, fakat afaki zamları da vicdani bulmadıklarını söyledi.
Kentteki çölyak hastaları arasında, ekonomik olarak dezavantajlı ailelere mensup bireylerin de yer aldığını kaydeden Ömre Ümran Aydın, “Fiyatlarda çok afaki artışlar olduğunu gözlemledik. Son 1 aylık dilimde 19 TL olan bir ürünün fiyatı 39 ila 40 TL arasında satılmaya başlandı. Daha önce yapılan zamlarda durumu dolardaki artışla ilişkilendirenler oluyordu. Fakat burada yüzde 100 ve üzerinde bir fiyat artışı söz konusudur. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki; pandemi süreci bazı firmalar tarafından fırsat olarak görülmüştür. Çölyak hastaları, normal vatandaşlar gibi her ürünü yiyemiyor. Bu mecburiyetin, suiistimal edilmesi hiç vicdani değil” dedi. 
    Yetkililerin bu konuda bir inceleme yapmasını isteyen Ömre Ümran Aydın, “Fiyatlarla ilgili denetimler daha sağlıklı yapılmalı ve çölyak hastalarımızın beslenmesiyle ilgili engeller ortadan kaldırılmalı. Bu noktada yerel yönetimlerden de çölyak hastalarımız için destek istiyoruz. Üyelerimiz arasında, ekonomik ve sosyal yönden dezavantajlı olanlar da bulunuyor. Hiçbir çölyak hastası çocuğumuzun aç kalmaması için biz mücadelemizi sürdüreceğiz ve bu noktada bizden destek isteyen tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmaya da hazırız” diye konuştu. 
 

Editör: TE Bilişim