Müstakil İşadamları Derneği (MUSİAD) Uşak Şube Başkan Yardımcısı Fatih Gündüz, 26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında, bu yıl 15. Kez düzenlenecek olan, “MÜSİAD Uluslararası Fuarı”na Uşaklıları davet etti. İstanbul’da her iki yılda bir düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı, bu yıl 15’inci kez İstanbul CNR Expo Center’de gerçekleştirilecek. 26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecek fuar, 102 ülkeden gelecek 7.000’i aşkın misafir işadamıyla birlikte toplamda 200 bin ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor.

İslam dünyasının liderlerinin katılımıyla gerçekleşen ve 1995 yılından bu yana Türkiye’de düzenlenen 18’inci Uluslararası İş Forumu Kongresi (IBF) “Paradigma Kayması: Yeni Finansal Yöntemler” temasıyla, fuar ile eş zamanlı toplanacak.

200 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

MÜSİAD Uşak Şube Başkan Yardımcısı Fatih Gündüz, MÜSİAD organizasyonlarına ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

“ İstanbul’da iki yılda bir Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen Asya’dan Avrupa’ya, Ortadoğu’dan Afrika ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlere kadar uzanan bir coğrafyadaki yabancı şirketlerin ve iş adamlarının katıldığı  15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı, bu yıl 500 yerli ve yabancı katılımcı firmayı, 102 ülkeden 7 bin seçkin işadamını, 200 bin yerli ziyaretçiyi ve 1000şirketin stantlarıyla yer alacağı katılımcıyı 100 bin metrekare alana yayılmış  8 salonda bir araya getirecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARAFINDAN AÇILACAK

İstanbul’u dünya ekonomisinin merkezi haline getirecek olan 15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı  ve  18’inci Uluslararası İş Forumu Kongresi  (International Business Forum –IBF) 26 Kasım Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.  Açılışta  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salonu dolduran yaklaşık 5000 kişiye hitap edecek.

YABANCI ŞİRKETLERLE İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ

15’inci Uluslararası MÜSİAD Fuarı’na katılan şirketler, Ekonomi Bakanlığı ve IBF heyetleriyle birlikte diğer katılımcı firmalarla da ikili iş görüşmeleri yapma  imkanına sahip olacaklardır. Yepyeni iş olanakları ve işbirliklerinin sağlanması ve ticaret hacminin sağlanması ve ticaret hacminin genişlemesi amacıyla düzenlenen ikili  iş görüşmeleri etkinliği, yerli firmaları uluslararası firmalarla aynı masada buluşturacaktır.

15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında gündemdeki önemli konuların tartışılacağı eş zamanlı oturumlarda düzenlenecektir. 28 Kasım Cuma günü başlayacak oturumlar dizisinde “Helal Turizm”, “Dijital Girişimcilik”  gibi oturumlar düzenlenecektir.

İSLAMİ BANKACILIK VE FİNANS TRENDLERİ

Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı

18. Uluslararası İş Forumu (IBF-International Business Forum) Kongresi, 26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ile eş zamanlı    olarak İstanbul WOW Kongre Merkezi’nde toplanacak. İslam dünyasının liderlerinin katılımıyla gerçekleşen ve 1995 yılından bu yana Türkiye’de düzenlenen Uluslararası İş Formu (IBF) Kongresi’nin 18’inci toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilecektir.

 IBF kongresi, kamu ve özel sektörü bir araya getiren, katılımcılar arasında  sektörel işbirliği ve dayanışma için fırsatlar oluşturan, ticaret ve yatırım köprüleri inşa eden uluslararası bir platformdur.

Kongre boyunca İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkelerinin iş ve gerçek yaşam deneyimleriyle  çok uluslu iş projeleri ve temsilci heyetleri ülke brifingleri sunumları gerçekleştirilecek;  ayrıca, sektöre özel iş toplantıları ve ikili iş görüşmeleriyle katılan işadamları arasında ticaret hacmini artırmak için çeşitli toplantılar düzenlenecektir.

Yerli ve yabancı bürokrat, akademisyen,  uygulamacı  olarak  kamu/özel sektör ve meslek kuruluşu temsilcisi ve karar verici olarak yönetici ve politikacıların bir araya gelmesiyle yapılacak IBF Kongresi oturumlarında,  “küresel finans krizinin nedenleri”, “islam ülkelerinde fon kaynak kullanımı”, “yeni nesil finansman modelleri”, “finansmana erişim”, “ortaklık geliştirme”, “kurumsal itibar”, “fikri mülkiyet haklarının korunması”, “haksız rekabetin azaltılması” gibi hususlar değerlendirilerek somut öneriler sunulacaktır.”

Başkan Yardımcısı Gündüz, “ MÜSİAD organizasyonları şehrimizde faaliyet gösteren işadamları ve sanayicilerimiz için büyük bir fırsattır, bu tür organizasyonlar ufuk açan organizasyonlar olup, işadamlarımız ve sanayicilerimizin değerlendirmesi arzusundayız. Fuarı gezip görmek isteyen işadamları, sanayicilerimiz ve ilgi duyan vatandaşlarımız, fuar davetiyesini şubemizden temin edebilirler” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim