Genel Sağlık Sigortası Borcu olanlara son fırsat

Milyonlarca Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlusunun torba yasa ile getirilen imkândan yararlanması için süre azalıyor. Gelir testine girmediği için yüklü borçla karşılaşanlar 31 Mart 2015 tarihine kadar yapılacak gelir testi sonucu ya borç silinecek ya da azalacak. SGK Uşak İl Müdürü İbrahim Öztürk, GSS borcu olanları 31 Mart tarihine kadar gelir testi yaptırmaları konusunda uyardı.

Gelir testini mutlaka yaptırın

01.01 2012 Tarihinden itibaren zorunlu genel sağlık sigortası uygulamasına geçildiğini belirten Öztürk açıklamasına şöyle devam etti:  “Belirtilen tarihten itibaren herhangi bir kapsamda çalışmayan, gelir ve aylık almayan ya da bu kişilerin bakmakla yükümlüsü olmayan kişiler ile işten ayrılan, öğrencilik durumu biten ve askerlik hizmeti biten vb. gelir testine hiç gitmemiş olan kişiler 6552 Sayılı kanun uyarınca 31.03. 2015 tarihine kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurup gelir testi yaptırarak gelir seviyelerini tescil başlangıç itibaren güncelleyebilirler. Ödenmemiş genel sağlık sigortası prim borcu olan kişiler ise 30 .04. 205 tarihine kadar SGİM ve SGM’lere başvurarak bu borçlarını yeniden yapılandırabilirler. Peşin ödemek isterlerse herhangi bir gecikme zammı ödemeyecekler. Taksitle ödemek isterlerse iki ayda bir olacak şekilde; 6,9,12 ve 18 taksitte borçlarını ödeyebilecekler. “

Gelir testi için son tarih 31 Mart

Öztürk, “Ayrıca ilgililerin genel sağlık sigortası kapsamında prim borcu olup olmadığı SGK internet sayfasında yer alan E-Hizmetler menüsünden e-hizmetler uygulaması tıklanarak Genel sağlık Sigortası kapsamında olup olmadıkları görülebilecektir.  Uygulamanın bitimine az bir süre kalmış olması nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için en geç 31 Mart 2015 tarihine kadar bağlı bulundukları Sosyal yardımlaşma Derneği Vakıflarına gelir testi yaptırmaları hususunu önemle hatırlatırız” şeklinde borcu olan vatandaşları uyardı.

Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı

 

Editör: TE Bilişim