Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak! Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak!

İYİ Parti Uşak İl ve Merkez İlçe Teşkilatları, son dönemlerde şeker arzında yaşanan sorunlar nedeniyle, Türkiye’nin ilk çok ortaklı anonim şirketi olan Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası’nın önünde bir basın açıklaması yaptı. İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, il ve ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını İYİ Parti İl Başkanı Şener Toköz yaptı. Toköz, hükümetin ekonomiyi yönetemediğini ve artık seçimle görevi bırakmasının zamanının geldiğini söyledi. Toköz, “Cumhurbaşkanı göreve geldiğinde ülkeyi bir şirket mantığı ile yöneteceğini söyledi. Fakat bugün şirket gibi yöneteceğim dediği ve normal şartlarda kendi kendine yetebilen Türkiye’nin hali ortada. Artık bir an önce erken seçimle bir iktidar değişimi olmalı” dedi. Piyasada şeker ve ayçiçeği yağının bulunmamasının içler acısı olduğunu dile getiren Toköz, “Düne kadar CEHAPE döneminde kuyruklar var diye eleştirilerde bulunuyorlardı. Aynı şekilde Ecevit dönemini de eleştirdiler, fakat kendileri ise milleti daha beter hale getirdiler. Halk sefalet içindeyken, Cumhurbaşkanı çıkıp Medine hurmalı, yulaf ezmeli ve çam ballı karışımlar öneriyor. Aynı zamanda bu iktidar milletin cebinden çıkıp boğazındaki lokmaya göz dikiyorlar. Resmen aklımızla alay ediyorlar. Ülkenin geldiği bu duruma üzülüyor ve İYİ Parti kadroları olarak göreve her zaman hazır olduğumuzu bir kez daha buradan deklare ediyoruz” diye konuştu.


SAVAŞ: ŞEKER DEPOLARI TIKLIM TIKLIM DOLU, FAKAT HALK DEĞİL YANDAŞ TÜCCARLARA MAL VERİLİYOR
Şener Toköz’ün ardından parti adına resmi açıklamayı okuyan İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, imalatçı esnafın dahi 1’er ve 2’şer kilo bulabildiği şekerle yetinmek zorunda bırakıldığını dile getirdi. Şeker pancarının işlenmesinin ardından, sadece Uşak Şeker’de yıllık 500 bin çuval şeker elde edildiğini kaydeden Savaş, “25 bin ton şeker üretiyor ve 500 bin çuval şeker üretiliyor. Bunu bin TIR olarak üretiyorlar. Bu fabrikanın deposu ağzına kadar şeker dolu ve şeker satışı yapılmıyor. Türk Şeker ve Tarım-İş ne yapıyor? Depolardaki şekerleri yandaşlara mı satıyorlar? Bugün şekerin başkentindeyiz ve esnafa ve toptancıya şeker verilmiyor. Buradan milletvekillerine sesleniyoruz. Altın madenlerinin veya hastanelerin işlerini yapmayın. Talebimiz şeker fabrikalarının depolarını halka açmalarıdır. Elektriği ve doğalgazı millet ödüyor, işçiyi millet ödüyor ve şeker alamıyor. Bu şehir 98 yıllık süreçte böyle bir kepazelik görmedi” dedi.
Öte yandan, İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı mensupları boş şeker çuvallarıyla ürün arzındaki sorunlara dikkat çekmeye çalıştılar.

Editör: TE Bilişim