Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor? Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor?
TR33 Bölgesinde, dış ticaret potansiyelini geliştirmek ve şirketlerin devlet desteklerinden daha fazla yararlanmasını sağlamak için, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Uşak Ticaret ve Sanayi (UTSO) tarafından yürütülen ‘KOBİ Koçluğu ve Uluslararası Ticaret İçin Akdeniz İş Diyalogu Projesi’ kapsamında  “Tek Nokta Danışmanlık Bürosu’’ hizmete başlıyor.
Tek Nokta Danışmanlık Bürosu ile firmaların pazar ve ürün yelpazesini genişleterek uluslararası ticarete yönlendirmek ve dış ticarette ulaşamadığı bilgi ve verileri derleyerek bu verilere ulaşmanı sağlamak amaçlanmaktadır. Tek Nokta Danışmanlık Bürosu, KOBİ’lerin devletin sunduğu desteklerden haberdar olmasını ve nasıl yararlanabileceklerine dair bilgileri de sistematik bir şekilde aktaracak. Bu bağlamda, işini büyütmek, yeni pazarlar bulmak ve ihracat hedeflerini artırarak, ülkemizin kalkınmasına destek sağlamayı amaçlayan işletme sahipleri veya yöneticilerine teşviklerden maksimum düzeyde yararlanmanın yolları anlatılacak. 
KOBİ’lerin AR-GE’ye önem vermeleri, aile şirket yapısından çıkıp kurumsal bir sistemle faaliyet göstermeleri, ortaya konacak faaliyetlerle uzun yıllar nasıl ayakta kalacakları ve yeniliklere ayak uydurarak, gelecek kuşaklara da katma değer yaratan işletmeler olmaları sağlanacak. 
Projede yer alan kent ve ülkelerle sıkı bir diyalog kuracak olan Tek Nokta Danışmanlık Bürosu, ticari anlamda yeni fırsatları da beraberinde getirecek. Uşak, Kütahya ve Manisa arasındaki ekonomik ve kültürel bağlar güçleneceği gibi, İspanya, İtalya ve Yunanistan ile de kurulacak olan ilişkiler, uzun vadede ticaretin büyüyüp gelişmesine destek olacak. 
Ayrıca proje kapsamında, proje ortağı Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Caceres Ticaret Odası(İspanya), Viterbo Ticaret Odası(İtalya), Selanik Kobi Sanayi ve Ticaret Odası(Yunanistan) üyeleri ile sürdürülebilir iş diyaloğu geliştirilecek. 
Tek Nokta Danışmanlık Bürosu’nun üretim, kurumsallaşma, iç ve dış pazar ağını geliştirme gibi faaliyetlerinin yanı sıra, eğitim bazında da ciddi katkıları olacak. KOBİ koçluğu programıyla, işletmelerdeki yönetici ve personelin dünyadaki değişim ve gelişimi daha net görmesi ve bu sürece entegre olması da sürecin önemli bir parçası olacak. 
Kobi Koçluğu programları, devlet destekleri, yatırım ve ihracat destekleri gibi konularda bilgi almak isteyen firma sahipleri Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’na başvurabilirler.
Editör: TE Bilişim