Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal
USAKPORT.COM// AK Parti Uşak Milletvekili Avukat Mehmet Altay, Karahallı OSB için ek ödenek çıktığını ifade etti. Kentte üretimin artması için OSB’lerin büyük önem taşıdığını ifade eden Mehmet Altay, Karahallı’da alt yapının gelişmesi için 2016’ya dair yaklaşık 260 bin TL ilave ödenek alındığını söyledi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2015 yılı programına dahil ettiği Uşak Karahallı OSB altyapı geliştirme çalışmalarının tamamlanmasına dair faaliyetlerin sürdüğünü kaydeden Mehmet Altay, “Uşak’taki OSB’lerimizin sorunlarına çözüm için ilgili bakanlıklarla istişarelerimiz sürekli devam ediyor. Karahallı OSB’de üretimin artması için altyapıya dair sorunları çözmek için daha önce bir dizi girişimlerimiz olmuştu. 4 Ocak 2016 tarihinde bölgemiz için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 258 bin TL ilave ödenek çıkarıldı. Yaklaşık 3 yıl önce altyapı yenileme çalışmalarının başlandığı bölgedeki işlerin tamamlanması için verilen destek önem taşıyor. 2016 yılında da gerek Karahallı ve gerekse diğer OSB’lerimizin sorunlarıyla daha yakından ilgilenmeye devam edeceğiz” dedi.

TARIMSAL BAZDAKİ FAALİYETLERİ İHMAL ETMEYECEĞİZ

Sanayinin yanı sıra il genelindeki tarımsal faaliyetlerle ilgili talep ve beklentileri yakından takip ettiklerini söyleyen Mehmet Altay, “Tarımsal bazdaki talepleri de yakından takip etmekteyiz. İlimizde sulu tarımla ilgili yoğun bir talep var ve bu noktada gerek seçim ve gerekse seçim sonrası bize aktarılan beklentileri, ilgili bakanlıklarla paylaştık. Çitçinin para eden ürünleri elde etmesi için sulama tesislerinin yaygınlaşması gerekiyor. İnşallah önümüzdeki hizmet dönemi içinde kentteki bir çok tarımsal alanda, verimin arttığına şahit olacağız” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim