TKDK ‘dan Geniş Katılımlı Arı yetiştiriciliği Eğitimi 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörlüğü Tarafından Geniş Katılımlı Arı Yetiştiriciliği Eğitimi Düzenlendi. Eğitime katılan 100 kişiye pratik ve teorik arıcılık bal üretimi konusunda bilgi verildi. 

IPARD Programı kapsamında desteklenen, “Arıcılık konusunda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Uşak İl Koordinatörlüğü tarafından, “Arı Yetiştiriciliği Eğitimi” düzenlendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Uşak Üniversitesi ve Uşak Bal Üreticileri Birliği’nin katkı sunduğu eğitimde Uşak’ta arıcılık ve bal üretimi potansiyelinin ortaya çıkarılması, arıcılık faaliyetleri ile ilgilenmek isteyenlerin gerek teori gerek uygulama eğitimlerinin verilmesi ve arıcılık ile uğraşan kişilerin işletmelerinin sürdürülebilirliklerinin arttırılması hedeflendiği açıklandı. 

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programda, Uşak Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bil. Fak. Dekan Yrd. Prof. Dr. Nuray Şahinler katılımcılara bal ve diğer arı ürünleri üretimi, ana arı yetiştiriciliği, mevsimsel bakım, kışlatma, gezginci arıcılık ve arı hastalıkları konusunda kapsamlı bir eğitim verdiler. Programda eğitmen olarak yer alan Uşak İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Gürkan Küçükçınar ise arıcılık mevzuatı, arıcıların sorunları, verilen destekler ile ilgili bilgiler verdiler. Ardından, TKDK İletişim Uzmanı Hakkı Yaşar Kılınç arıcılıkla ilgili bir sunum yaptı. Sunumda, IPARD programı, arıcılığa verilen hibe destekleri, başvuru şartları ve proje hazırlama konularında katılımcılara bilgi verildi. 

UYGULAMA ALANINDA EĞİTİM

Teori ve mevzuat eğitimlerinden sonra, TKDK’dan hibe desteği alınarak gerçekleştirilmiş 500 kovanlık “Birleşen Arı Evi” yatırımının uygulama sahasına geçilerek arıcılık konusunda uygulama eğitimi gerçekleştirildi. Uygulama eğitiminde ise, TKDK 13. Dönem Başvuru Sahiplerinden Mehmet Samancı,oğul çıkartmadan propolisüretimine  ve arıcılık alanındaki her konuyu uygulamalı olarak A’dan Z’ye katılımcılara aktardılar.  

Yaklaşık 100 kadar katılımcının takip ettiği eğitim, katılımcılar tarafından teorik ve pratik açıdan oldukça verimli ve faydalı bulundu. Katılımcılar bu eğitime katıldıkları için çok memnun olduklarını ve bu güzel eğitimin düzenleyicisi olan TKDK Uşak İl Koordinatörlüğüne teşekkürlerini ilettiler. 

Eğitim programını sonunda Uşak’ta arıcılık konusunda faydalı geçen eğitim programına katkı sunan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Kahraman, Uşak Bal Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Çakmak, Uşak Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bil. Fak. Dekan Yrd. Prof. Dr. Nuray Şahinler ve Mehmet Samancı’ya plaketleri takdim edildi.

 

Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor? Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor?

 

 

 

Editör: TE Bilişim