Uşak'ta 1 TL'ye çay  haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon Uşak'ta 1 TL'ye çay haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon
Uşak’ta elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım (OEDAŞ) Direktörü Muzaffer Yalçın, yıl sonuna kadar kentte toplam 130 milyon TL’lik bir yatırım yapılacağın ve yaklaşık olarak 300 kişiye ilave istihdam sağlayacaklarını söyledi. 

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, OEDAŞ Uşak İl İşletme Müdürü Ayhan Turan ve kurumun yöneticileri, kentteki gazetecilere 2019 yılı sonuna kadar yapılacak olan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.   Burada bir sunum yapan OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, kent tarihinin en büyük yatırımlarından birine imza atacaklarını belirterek, elektrik dağıtım hizmetinin kaliteli ve kesintilerin en az seviyeye inmesi için 130 milyon TL’lik alt ve üst yapı yatırımı yapılacağın kaydetti. 
    
Son 2 yıl içinde 100 milyon TL’lik yatırımın hayata geçtiğini anlatan Yalçın, “2019 yılı için 130 milyon TL’lik yatırım planı yaptık. Bunun 87 milyon TL’sini Uşak Merkez’deki mahalle ve köyler için ayırdık. Kalanı da ilçelere ve bağlı olan köylere tahsis edildi.  Söz konusu yatırımlar tamamlandığında, Osmangazi EDAŞ, bölgeyi hak ettiği yeni, çağdaş, modern bir altyapı kavuşturacak.  Tarihi yatırımı sayesinde, gelecek yıllarda elektrik tüketiminde yaşanacak artışların günlük hayatı olumsuz etkilemesini de önlemiş olacak” dedi. 

 “Dağıtım hizmetleri konusunda, en yeni teknolojik gelişmeleri izliyor ve sistemimize uyarlayıp tüketicilerimize sunarak elektrik akışında sürekliliği sağlıyoruz” diyen Yalçın, şöyle devam etti: “Dağıtım sistemlerini sürekli gözetim altında tutuyor enerji arzının son kullanıcıya kesintisiz ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bilimsel gelişmeler ışığında yenilikçi yöntemlerle yalnızca bugünü değil geleceği de öngörerek tüm sistemlerimizi sürekli çağın gereksinimleri doğrultusunda güncelleyip çalışanlarımıza verdiğimiz eğitimlerle kaliteli hizmet noktasında en iyiyi yakalamayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda hizmet verdiğimiz beş şehirden biri olan Uşak’ımıza tarihinin en büyük yatırımlarından birini yapıyor ve şehre büyük değer katacağına inanıyoruz.” 

300 KİŞİLİK İLAVE İSTİHDAM DESTEĞİ
Yatırımın tamamlanması için yaklaşık olarak 300 kişilik bir istihdam potansiyeli oluşacağını dile getiren Yalçın, 3 bin 382 adet aydınlatma direğinin hizmete sunulacağını ve 131 kilometrelik bir kazı çalışmasının hayata geçeceğini ifade etti. 120 bin abonenin enerji temininin iyileştirilmesini hedeflediklerini vurgulayan Yalçın, “Uşak için bir çok çalışmayı hayata geçireceğiz. Şehir içindeki elektrik iletim hatları yer altına alınacak. 80 adet yeni trafo tesis edilecek ve 728 enerji nakil hattı direği tesis edilecek. Tüm bu çalışmalar için gerek doğrudan ve gerekse hizmet alımı yoluyla ilave 300 kişilik bir istihdam ortaya çıkacak. 31 Aralık 2019’a kadar tamamlamayı planladığımız bu çalışmamız, kent ekonomisine de katma değer sağlayacak” diye konuştu. OEDAŞ’ın  Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan sağladığını sözlerine ekleyen Yalçın, sunumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

 
Editör: TE Bilişim