Uşak'a yakın olan Gediz Ilıca ve Simav Eynal'da termal fiyatları ne kadar? Uşak'a yakın olan Gediz Ilıca ve Simav Eynal'da termal fiyatları ne kadar?
2017 yılı Ocak- Mart döneminde yürütülen çalışmalarla ilgili görüşmelere geçilmeden önce Vali Ahmet Okur, ilimizde meydana gelen güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Okur, “Şehrimizde yaşanan gelimeler ve bu atılımlar yanında tanıtımın da önemini biliyoruz. Bu nedenle yeni logomuzu ‘Altın Şehir’ ifadesiyle birlikte tescil ettirdik. Uşak gerçekten altın bir şehir. Altın şehir ifadesi sadece Avrupa’nın en büyük altın madenine sahip olmaktan kaynaklanmıyor. Uşak, binlerce yıllık tarihi boyunca büyük uygarlıkların tercih ettiği önemli bir yerleşim merkezi olması sebebiyle tarihin de altın şehridir” dedi. Vali Okur yaptığı değerlendirmede “Eskişehir’de oynan play-off maçında uzatma devresinde attığı gollerle rakibini 3-1 yenerek 3. Lige yükselen UTAŞ Uşakspor’u kutluyorum. Kulübün başarısında emeği geçen malzemecisinden yöneticisine, futbolcusundan vefalı taraftarına kadar herkese teşekkür ediyorum. İnşallah takımımızı önümüzdeki yıllarda daha güzel yerlerde göreceğiz” dedi.


 
Vali Okur, İlimizde sporun sevilmesine ve yaygınlaşmasına vesile olacak bu gelişmeden başka Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde İŞKUR tarafından Ülke genelinde uygulanan “Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği”nin ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliğinin yaşandığı günlerdeyiz. Bu seferberlik çerçevesinde ülkemiz genelinde olduğu gibi İlimizde de istihdam konusunda önemli atılımlar gerçekleştirilmekte. Bu seferberlik başlayalı henüz birkaç ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen Uşak’ta binlerce vatandaşımıza yeni istihdam kapılarının açılmasına vesile olmuştur. Zaten Uşak hali hazırda ülkemiz geneline bakıldığında işsizlik oranının en düşük olduğu illerden birisi. Bu da bize İlimizin sanayi alanında gelişme yaşadığını göstermektedir. Hepimizin ortak arzusu ve hedefi Uşak’ı bu sanayi ve istihdam hamlelerinde daha üst seviyelere çıkarmaktır. Bunu da inşallah el birliği ile başaracağız.”


 
Uşak OSB’nin mevcut alanını 650 hektar daha genişletme kararının da bugün imzalandığını ifade eden Vali Okur, “OSB alanının genişletilmesine ilişkin kararın ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Öte yandan Karma OSB bölgesinin mevcut alanı artık ihtiyaçları karşılayamadığından burada da genişletme çalışmalarına başladık. Görüldüğü gibi ilimizde sanayi hızla büyümekte, bu da istihdam olanaklarını artırıp, işsizliği sıfıra doğru aşağı çekmektedir” dedi. Vali Okur ilimizin tanıtımının da yaşanan gelişmeler doğrultusunda büyük önem taşıdığı konuşmasında “Şehrimizde yaşanan gelimeler ve bu atılımlar yanında tanıtımın da önemini biliyoruz. Bu nedenle yeni logomuzu ‘Altın Şehir’ ifadesiyle birlikte tescil ettirdik. Uşak gerçekten altın bir şehir. Altın şehir ifadesi sadece Avrupa’nın en büyük altın madenine sahip olmaktan kaynaklanmıyor. Uşak, binlerce yıllık tarihi boyunca büyük uygarlıkların tercih ettiği önemli bir yerleşim merkezi olması sebebiyle tarihin de altın şehridir” dedi.


 
Vali Ahmet Okur'un toplantının ilimiz ve ülkemiz için hayırlı neticelere vesile olmasını temennisini de içeren konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi:
 
Görüşmeler sırasında, 2017 yılı Ocak-Mart döneminde 5.805 kadın ve 7.721 erkek olmak üzere toplam 13.526 iş arayan vatandaşımız İŞKUR'a müracaat ettiği, özel sektörden alınan 3.697 açık iş talebine toplam 1.856 işsizin yerleştirildiği, dönem içinde Çalışma ve İş Kurumunda görev yapan İş ve Meslek Danışmanlarınca 11.838   iş danışmanlığı ve 548 meslek danışmanlığı olmak üzere toplam 12.386 bireysel danışmanlık görüşmesi gerçekleştiği, 1.358 iş yeri ziyareti ve 2 eğitim kurumu ziyareti olmak üzere toplam 1.360 ziyaret gerçekleştirildiği, 28 grupta 591 kişiye iş arama becerileri semineri verildiği belirtildi.
        
Ayrıca, 2017 yılı Ocak-Mart döneminde 8 adet Mesleki Eğitim Kursu, 9 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi olmak üzere 17 kurs açıldığı, bu kurslardan 271’i kadın ve 153’ü erkek olmak üzere toplam 424 kursiyer yararlandığı, İŞKUR’un işsizlerin mesleki becerilerini geliştirmek üzere yoğun bir şekilde uyguladığı işbaşı eğitim programlarından 332’si  kadın ve 208’i erkek olmak üzere toplam 540 katılımcı faydalandığı, 8 kamu kurumu ile imzalan protokol sonrasında 750 kişinin toplum yararına programlardan faydalanması sağlandığı kaydedildi.
 
Son olarak, 2017 yılı Ocak-Mart döneminde bir işyerinde çalışırken, kendi istek ve kusuru dışında işini yitiren 1.142 kişiye, uğradıkları gelir kayıplarını kısmen de olsa karşılamayı amaçlayan işsizlik ödeneğinin bağlandığı ifade edildi.
 
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
Editör: TE Bilişim