Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal
Uşak Belediyesi'nin öncülüğünde KOSGEB işbirliği ile açılan ve geçtiğimiz gün son mezunlarını veren girişimcilik kursunu başarıyla bitiren kursiyerlerden kadın girişimci Emine Yılmaz Kadıoğlu , kendi işletmesini açtı. Açılışı yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Öncelikli temennim, tüm kadınlarımızın kendi işini kurması ve tıkır tıkır çalıştırması" dedi.



                Uşak Belediyesi, yaklaşık bir yıl önce KOSGEB işbirliğinde girişimcilik kursları açmaya başladı. Kurslara katılanların büyük bölümü, başarıyla sertifikalarını almaya hak kazandı. Yaklaşık 1 yıl içinde 250'si kadın olmak üzere, toplam 600 kursiyer sertifika alarak, girişimci adayı oldu. Geçtiğimiz günlerde kursu başarıyla tamamlayan son girişimci adaylarına da sertifikaları verildi.



                Sertifika alan girişimci adaylarına KOSGEB ve İŞ-KUR üzerinden belli bir miktarı hibe şekilde kredi imkanı sağlandı. Uşak Belediyesi'nin kurslarını tamamlayıp sertifika alan ve devletin sağladığı desteklerle kendi işyerini açan ilk işletmeci Emine Yılmaz Kadıoğlu oldu.



Kadıoğlu, 'Pasta Vitrini' adını verdiği işletmesini, zaman içinde tanınan firmalar arasına sokacağını ifade etti.  Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın açılış kurdelesini kestiği işletmede, hamur işi ürünler hazırlanacak ve perakende olarak satılacak.



                İşletmenin kurucusuna ve kente hayırlı olmasını dileyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Girişimcilik kursumuz ilk meyvesini verdi ve bugün bir bayan esnafımızı daha ilimiz ekonomisine katkıya başladı. Öncelikli temennim, tüm kadınlarımızın kendi işini kurması ve tıkır tıkır çalıştırması. Girişimcilerimiz ne kadar çok iş sahası oluşturursa, ilimizdeki işsizliğe de belli oranda çözüm üretirler. Yakın bir zamanda kentsel dönüşüm sahamızda yeni bir caddemiz oluşacak, 3. sanayi sitemiz inşa edilecek ve cadde düzenlemelerimizle alternatif alışveriş sahaları ortaya çıkacak.  Bu alanlardaki boşluğu genç girişimcilerimizin kapatması, ilimizdeki gelir dağılımındaki denge ve dinamik işgücünün ekonomiye kazandırılması için önem taşıyacaktır" dedi.



Girişimcilik kurslarının önümüzdeki günlerde devamının geleceğini sözlerine ekleyen Cahan, Emine Yılmaz Kadıoğlu'nun işletmesindeki unlu mamullerin tadına baktı.
 
Editör: TE Bilişim