/// Uşak Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl projelendirdiği ve hayata geçirdiği su tasarruf perlatör sistemi başarılı oldu ve kent genelinde uygulanması için çalışmalar başladı. 5 aylık test sonuçlarına göre su tasarruf perlatörü kullanan bir işletme yaklaşık 931 TL olan aylık su faturasını 233 TL bandına çekti. Sonuçlardan memnun olduklarını belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, suyun hayati önem taşıdığını ve bu nedenle tüm vatandaşları tasarruf seferberliğine davet ettiğini söyledi.

Uşak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl başlayan kuraklık nedeniyle, kentteki su kaynaklarını korumak için bir dizi çalışma başlattı. Yeni su kuyularının açımı, atıl olan kuyuların temizlenmesi, Küçükler Barajına ilave su kaynaklarının temini ve kent genelinde tasarruf için bir dizi tedbiri hayata geçiren Uşak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, ayrıca 5 pilot bölgede su tasarrufu için perlatör uygulaması başlattı. Yaklaşık 5 ay boyunca su tasarrufu için yapılan çalışmaları takip eden Uşak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmanın başarılı olduğunu tespit etti ve konuyla ilgili raporları Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a sundu. Başkan Çakın, uygulamanın verimli sonuçlar doğurduğunu ve bu nedenle kent genelinde uygulanması gerektiğini Uşak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne bildirdi ve uygulamanın tüm Uşak’ta yayılması için çalışmalar başlatıldı.

931 TL GELEN SU FATURASI, BİR SONRAKİ AY 233 TL’YE DÜŞTÜ

Perlatör uygulamasının yapıldığı bir işletmede su faturası yüzde 74,97 oranında düştü. Perlatör uygulamasının yapıldığı işletmenin sahibi Arif Aydoğdu, Ocak 2021’de 931 TL 85 kuruş su faturası öderken, perlatörlerin musluklara takılmasının ardından Şubat 2021’de 233 TL 38 kuruş fatura ödedi. Kabaca su faturasının yüzde 75 oranında düştüğünü belirten işletme sahibi Arif Aydoğdu, “Su faturamız çok geliyordu ve bize verilen perlatörleri musluklarımıza yerleştirdik. Mutfak, WC ve diğer musluklarımıza eklemlediğimiz perlatör sayesinde faturamız baya aşağıya düştü” dedi.

Motorine indirim geliyor! Uşak, İzmir, Aydın ve Muğla'da mazotun litresi 41,80 seviyesine düşecek Motorine indirim geliyor! Uşak, İzmir, Aydın ve Muğla'da mazotun litresi 41,80 seviyesine düşecek

Yapılan çalışmanın verimli sonuçlar doğurduğunu ve su tasarrufu bilincinin de bu sayede tüm toplumda oturacağını belirten Uşak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Turgut, su abonelerinin tüketim konusunda hassas davranmasını istedi. Perlatörün 5 pilot bölgede uygulandığını ve musluk uçlarında hava kabarcıklarıyla tasarruf sağladığını dile getiren Turgut, “Başka bir dünya yok ve bizim yaşamamız için su olmazsa olmazlarımızın başında geliyor” diye konuştu. 

BAŞKAN ÇAKIN: VATANDAŞIMIZA EKONOMİK AVANTAJ DA SAĞLAYACAK

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın; “Uşak Belediyesi olarak su tasarrufu konusunda uzunca bir süredir yürütmekte olduğumuz çalışmaları yeni bir uygulama ile de daha geniş bir şekilde vatandaşlarımızla paylaşmaya başladık” dedi.

Çakın, “Belediyemiz tarafından temin edilen perlatörleri şehrimizin değişik yerlerindeki farklı konut ve iş yerlerine dağıttık.  Memnuniyetle görüyoruz ki Uşak Belediyemizce dağıtılan bu perlatörler sayesinde hanelerimizin ve işletmelerimizin su tüketimi ciddi oranda azaldı. Tabi bu aynı zamanda ekonomik anlamda da vatandaşlarımız için bir avantaj sağlamış oldu. Tüm bunların ötesinde doğamızın ve geleceğimizin en büyük teminatı suyumuz da daha az harcanmış oldu. İsrafı önlemeye ve tasarrufa katkı sağlamaya yönelik bu çalışmamızın sonuç vermiş olmasından dolayı çok mutluyuz. Uşak’ımızın ve çocuklarımızın gelecekte susuz kalmaması için tüm vatandaşlarımızın hem tasarruf konusunda hem de su kullanımı konusunda son derece duyarlı olmaya davet ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim