Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finanse ettiği, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü, Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen Uşak Büyükbaş Deri İşleme Projesi kapsamında 27 Ekim 2021  Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde ‘’3. Farkındalık Yaratma Toplantısı’’ gerçekleştirildi.

Uşak Büyükbaş Deri İşleme Projesi  kapsamında  Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde gerçekleşen ‘’3. Farkındalık Yaratma Toplantısı ‘’ deri sanayicileri ve paydaşların yoğun ilgi ve katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda proje  faaliyetleri, deri sanayicilerin projeden yararlanabilecekleri hizmetler, ücretsiz eğitim ve danışmanlık çalışmaları hakkında sektör ve eğitim uzmanları tarafından bilgi aktarımında bulunuldu.

Büyükbaş deriye geçişi sağlamak ve deri sektörünü canlandırmak için makine-ekipman desteği  yanısıra eğitim ve danışmanlık desteğinin ön planda olduğu proje kapsamında  gerçekleşen toplantının açılış konuşması  Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın  İbrahim Karahallı tarafından yapıldı.  

Sayın Karahallı konuşmasında ; Proje kapsamında Uşak Deri Karma OSB’de, büyükbaş hayvan derisi işlemek üzere, 10.000 metre karelik bir alanda, 8.000 metre kapalı alana sahip tesis binasının  inşaatının  tamamladığını ve makine lerin de hızla tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.  Bu sene sonunda hayata geçmesi planlanan bu tesisin Türkiye’nin en modern deri işleme fabrikalarından birisi olacağını vurguladı.

Uşak Büyükbaş Deri İşleme Projesi Hakkında :
Uşak Büyükbaş Deri İşleme Projesi, Türkiye ve dünyada küçükbaş deri işletmede uzmanlığını kanıtlamış olan Uşak deri sanayicilerinin, kazandıkları deneyim ile büyükbaş deri işletmede de başarılı olacakları inancı ile hayata geçirilmiştir.. Projenin Nihai Faydalanıcısı, Uşak Deri (Karma) OSB,  proje ortağı ise Zafer Kalkınma Ajansı’dır. Proje, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finanse ettiği, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenmektedir.

Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı

Küçükbaş deri sektörünün sürekli kan kaybettiği, talebin gerilediği, fiyatların düştüğü gerçeğinden yola çıkarak, deri sektörünü yeniden canlandırmak ve deri sanayicilerini büyükbaş deri işlemeye özendirmek amacıyla bu proje kapsamında, Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde Büyükbaş Deri İşleme Tesisi (UBDİT) kurulmuştur.
UBDİT’in işler hale gelmesi, görünürlüğünün artması ve KOBİ’lerin kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla oluşturulan Teknik Destek Projesi 13 Mart 2020 tarihinde başlamış olup, 24 ay süreyle faaliyetlerine devam edecektir.

Editör: TE Bilişim