Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü
ÖZEL HABER - USAKPORT.COM// Uşak Türkiye’de en çok kadın esnafın bulunduğu il olarak ön plana çıktı. Kalkınma Bakanlığı’nın derlediği verilere göre Türkiye genelinde toplam 251 bin 346 kayıtlı esnaf bulunuyor. Toplam kayıtlı esnafın içinde kadınların oranı ortalama yüzde 15 olarak görüldü. 2012’nin Kasım ayında yapılan son değerlendirmeye göre, şu anda kadın esnafta yüzde 50’ye yakın bir artış gözlendi. İller bazında yapılan değerlendirmeye göre ise; 34 kent yüzde 14,9’luk ortalamanın üzerine çıktı. Uşak, yüzde 22,2’lik rakamla, kadın esnafta şampiyon kent seçildi. Uşak’ı, yüzde 22,1’le Çanakkale ve yüzde 20,8 ile de Balıkesir takip etti. Ankara yüzde 15,7 ve İstanbul ise yüzde 16,3 ile Türkiye ortalamasını az farkla da olsa geçti. 

UŞAK TİCARET ODASI BAŞKANI KANDEMİR: BU RAKAMLAR GURUR VERİCİ

Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selim Kandemir, söz konusu rakamların gurur verici olduğunu söyledi. Uşak’ın Türkiye’de ilkleri başardığını ve önemli bir sanayi ve tarım kenti olduğunu belirten Selim Kandemir, “En mukaddes varlıklar olarak tanımladığımız, annemiz, eşimiz veya kız kardeşimiz, aynı zamanda ekonomimize de can veriyor.  İlimizin kadın esnaf oranındaki rakamlara göre Türkiye birincisi olması onur vericidir. Daha çok kadınımızın ekonomide yer alması ve atıl olan kaynakların değere dönmesi için kurumsal ve kentsel bazda ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. 
 
Editör: TE Bilişim